Reportage Knevel op zaterdag

Vertaling: Ed Gunneweg

Geachte bezoeker van de aspartaam-website.

Eind februari 2004 was het de bedoeling van het EO-programma "Knevel op zaterdag" om een reportage te maken over de zoetstof aspartaam.

Er werd een oproep geplaatst in het aspartaamforum van de website www.aspartaam.nl met de vraag of mensen die problemen hadden door het gebruik van de zoetstof aspartaam zich wilden melden bij de redactie. Hier werd slechts door ongeveer vier mensen op gereageerd. Eigenlijk had men verwacht dat er een stormloop zou zijn van mensen met klachten.

Deze minieme respons is er mede de oorzaak van geweest dat de redactie van Knevel op zaterdag besloten heeft het maken van de reportage stop te zetten. Helaas is dit een gemiste kans. Een kans die de aspartaamslachtoffers niet snel nog eens zullen krijgen.

Zoals u in het bericht van de redactie van Knevel op zaterdag kunt lezen heeft men bij 'verschillende deskundigen op voedingsgebied' navraag gedaan. Het is jammer dat deze 'deskundigen' niet met name genoemd worden.

Aspartaam fabrikanten willen u graag doen geloven dat alles, ten nadele van aspartaam, wordt geschreven door 'activisten' die gebruik maken van foutieve onderzoeken, of deze onderzoeken niet goed weergeven. Aan andere onderzoeken zou teveel aandacht worden besteed.

Er is echter ook zo'n groote hoeveelheid verwarrende nep-onderzoek in omloop van de aspartaam fabrikanten dat het ook niet zo raar is dat 'deskundigen' het spoor bijster raken. Het moge duidelijk zijn dat dit 'rookgordijn' met zijn miljoenen opbrengst zijn werk goed doet.

Lees de e-mail die EO stuurde om de uitzending af te gelasten.

E-mail EO

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!