Reportage Knevel op zaterdag

* De reportage die niet door ging *

Bewerking: Ed Gunneweg

Beste Ed,

Ik moet jullie helaas berichten dat wij na rijp beraad hebben besloten toch geen aandacht aan de discussie rond aspartaam te gaan besteden. Er bestonden bij ons op de redactie veel twijfels rond de 'feiten' zoals die worden gepresenteerd door Dr. Roberts en anderen, die door Hans in de VS zijn ge interviewd.

Wij hebben uitputtend navraag gedaan bij verschillende deskundigen op voedings gebied en er is niemand die er aan twijfelt dat aspartaam een veilige stof is (mits niet extreem overdadig gebruikt).

Ik wilde in eerste instantie eigenlijk stellen dat dit 'slecht nieuws' voor jullie is, maar eerlijk gezegd zou ik ook kunnen stellen dat dit 'goed nieuws' voor jullie is, omdat het betekent dat je je eigenlijk geen zorgen hoeft te maken of er aspartaam zit in de dingen die je eet of drinkt.

Maar ik denk niet dat ik in een positie zit van waaruit ik jullie daarvan zou kunnen overtuigen. Een ding wil ik in ieder geval ter overweging meegeven: als het echt zo zou zijn dat aspartaam zo schadelijk is, en het zit in heel veel producten die iedereen wel eens gebruikt, hoe kan het dan dat er in Nederland maar zo weinig mensen zijn die zich er over beklagen?

Enfin, ik wil jullie niettemin heel hartelijk bedanken voor jullie bereidheid om met ons mee te werken en het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld.

Met vriendelijke groeten,

Frans G...
redactie Knevel op Zaterdag

Om de briefwisseling en het antwoord van de webmaster te lezen
Klik dan op de onderstaande link.

E-mail briefwisseling

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!