Waarom deze website?
Deze website gaat over de kunstmatige zoetstof Aspartaam
Ed Gunneweg
Toen aspartaam nog maar net op de markt was hebben wij in ons gezin,
d.w.z. mijn vrouw, dochter en ik, veel, heel veel gebruik gemaakt van deze
kunstmatige zoetstof. Wij vertrouwden volkomen de (misleidende) reclame,
dat het de zoetstof was:
"zoals moeder natuur het
bedoeld had" en dat de zoetstof bestond uit enkel
"natuurlijke grondstoffen".
We gebruikten liever geen suiker, ook omdat wij 'op ons gewicht moesten letten'.
Na enige tijd kregen wij gezondheidsklachten. Mijn vrouw werd overgevoelig voor allerlei produkten, zoals shampo's, gezichtscrèmes waar formaline in is verwerkt (zonder dat het op de verpakking wordt vermeld).
Later bleek dat één van de onderdelen waaruit aspartaam is samengesteld, methylalcohol is. Methylalcohol wordt door de stofwisseling omgezet in formaline, waardoor veel mensen gezondheidsklachten kregen. Zelf kreeg ik last van oorsuizingen (Tinitus), (waar ik nu nog steeds last van heb), draaiduizeligheid, hoofdpijn en flitsen in mijn ogen. Een aantal keren moest ik met voorrang naar het oogziekenhuis omdat de huisarts dacht aan loslaten van het netvlies, wat echter niet het geval bleek te zijn.
Toen wij via internet in contact kwamen met Betty Martini, van het door haar opgerichte Mission Possible, werden wij gelukkig redelijk op tijd gewaarschuwd.
Hoewel op tijd.......
Het blijkt dat ik
voor steeds meer stoffen die in voedingsmiddelen verwerkt worden
overgevoelig ben geworden. Veel medicijnen bevatten stoffen waar ik, omdat
ik overgevoelig ben geworden door aspartaam niet meer tegen kan. Dan is het
middel dus erger dan de kwaal. Uit de correspondentie die ik hier
over heb blijkt dat dat iets is waar heel veel mensen last van zullen
hebben zonder dat ze zich direct bewust zijn waarom ze overgevoelig
geworden zijn.
Nu ik zeer veel informatie over aspartaam heb gelezen en de bewijstukken
heb gezien, vind ik dat er door onze regering, de voedingsmiddelenindustrie
en in de media veel te weinig aandacht wordt besteed aan de gevaren die
verbonden zijn aan het gebruik van deze zoetstof. Daarom ben ik sinds 1996
bezig met voorlichting over de zoetstof aspartaam. Vanaf juni 2001 kan
iedereen via deze website kennis nemen van de mening van artsen en
specialisten. Helaas zijn er in ons land nog geen artsen die openlijk uit
(durven) komen voor hun bedenkingen over aspartaam.
Ik hoop dat deze
website er toe kan bijdragen dat ook uw gezondheidsklachten zullen
verbeteren.
Webmaster
LINKS:
90 bij de FDA bekende verschijnselen Symptomen
Producten met aspartaam Producten
Aansprakelijkheid Disclaimer