Waarom deze website?

Deze website gaat over de kunstmatige zoetstof Aspartaam

Ed Gunneweg

Toen aspartaam nog maar net op de markt was hebben wij in ons gezin, d.w.z. mijn vrouw, dochter en ik, veel, heel veel gebruik gemaakt van deze kunstmatige zoetstof. Wij vertrouwden volkomen de (misleidende) reclame, dat het de zoetstof was:
"zoals moeder natuur het bedoeld had" en dat de zoetstof bestond uit enkel "natuurlijke grondstoffen". We gebruikten liever geen suiker, ook omdat wij 'op ons gewicht moesten letten'.

Na enige tijd kregen wij gezondheidsklachten. Mijn vrouw werd overgevoelig voor allerlei produkten, zoals shampo's, gezichtscrèmes waar formaline in is verwerkt (zonder dat het op de verpakking wordt vermeld).

Later bleek dat één van de onderdelen waaruit aspartaam is samengesteld, methylalcohol is. Methylalcohol wordt door de stofwisseling omgezet in formaline, waardoor veel mensen gezondheidsklachten kregen. Zelf kreeg ik last van oorsuizingen (Tinitus), (waar ik nu nog steeds last van heb), draaiduizeligheid, hoofdpijn en flitsen in mijn ogen. Een aantal keren moest ik met voorrang naar het oogziekenhuis omdat de huisarts dacht aan loslaten van het netvlies, wat echter niet het geval bleek te zijn.

Toen wij via internet in contact kwamen met Betty Martini, van het door haar opgerichte Mission Possible, werden wij gelukkig redelijk op tijd gewaarschuwd.

Hoewel op tijd.......
Het blijkt dat ik voor steeds meer stoffen die in voedingsmiddelen verwerkt worden overgevoelig ben geworden. Veel medicijnen bevatten stoffen waar ik, omdat ik overgevoelig ben geworden door aspartaam niet meer tegen kan. Dan is het middel dus erger dan de kwaal.  Uit de correspondentie die ik hier over heb blijkt dat dat iets is waar heel veel mensen last van zullen hebben zonder dat ze zich direct bewust zijn waarom ze overgevoelig geworden zijn.

Nu ik zeer veel informatie over aspartaam heb gelezen en de bewijstukken heb gezien, vind ik dat er door onze regering, de voedingsmiddelenindustrie en in de media veel te weinig aandacht wordt besteed aan de gevaren die verbonden zijn aan het gebruik van deze zoetstof. Daarom ben ik sinds 1996 bezig met voorlichting over de zoetstof aspartaam. Vanaf juni 2001 kan iedereen via deze website kennis nemen van de mening van artsen en specialisten. Helaas zijn er in ons land nog geen artsen die openlijk uit (durven) komen voor hun bedenkingen over aspartaam.
Ik hoop dat deze website er toe kan bijdragen dat ook uw gezondheidsklachten zullen verbeteren.

Ed Gunneweg
Webmaster

LINKS:
90 bij de FDA bekende verschijnselen Symptomen
Producten met aspartaam Producten
Aansprakelijkheid Disclaimer

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!