Fabrikant van luiers promoot aspartaam voor vrouwen in verwachting!

De instant geboorte beperking

Ed Gunneweg

Ik ben ontzettend geschrokken toen ik de informatie in uw nieuwsbrief zag waarin u verklaart dat de zoetstof aspartaam veilig is voor vrouwen gedurende de zwangerschap.

Hier is het stukje uit de nieuwsbrief van Pampers:

SOMMIGE VOEDINGSMIDDELEN EN DRANKEN moeten worden vermeden tijdens de zwangerschap, maar dat geldt niet voor producten die aspartaam bevatten. "De Food and Drug Administration heeft ontdekt dat aspartaam, een suikervrije zoetstof die wordt gebruikt in sommige 'light'- dranken, bij matig gebruik veilig is tijdens de zwangerschap", aldus dr. Margaret Comerford Freda.

U geeft daarbij gehoor aan de PR van de zoetstoffabrikanten en de FDA om te verklaren dat aspartaam geen schade kan berokkenen aan de zeer kwetsbare foetus.

Ik denk dat u nog maar eens twee keer moet nadenken voordat u verder gaat met die misleidende informatie.

Het lijkt mij goed dat u kennis neemt van het onderzoek dat gepubliceerd werd in
Environmental Health Perspectives Volume 115, Number 9 van september 2007/

In maart 2006 publiceerde de EHP het eerste overtuigende bewijs voor de kankerverwekkende effecten van aspartaam bij lage dosering, gelijk of lager dan de hoeveelheid voor ADH van de mens.

[EHP 14:379-385; Soffritti et al.]

Een tweede onderzoek bij proefdieren door het zelfde onderzoeksteam toont duidelijk aan dat de kankerverwekkende effecten van aspartaam verergerd worden bij blootstelling van de foetus aan de zoetstof gedurende de zwangerschap.

[EHP 115:1293-1297; Soffritti et al.]

Alhoewel u kunt tegenwerpen dat de EU de zoetstof nog steeds goedkeurd, lijkt het me niet verstandig dat u zonder verder eigen onderzoek naar de gevolgen van aspartaam op de ongeboren vrucht, deze zoetstof aanbeveelt aan vrouwen tijdens de zwangerschap.

Mede gezien de waarde die wordt gehecht aan beide wetenschappelijke onderzoeken, door het over de gehele wereld bekende kankeronderzoek instituut van Dr. Sofritti is het zeer afkeurenswaardig dat u absoluut niet van deze onderzoeken op de hoogte bent.

Het lijkt me daarom zeer verstandig dat vrouwen die zwanger zijn niet al te veel geloof hechten aan de rest van uw tips voor een "gezonde" zwangerschap.

Lees de artikelen die ingaan op de gevaren van aspartaam.

Genocide een artikel dat Dr. James Bowen al schreef in 2000.

4 wetenschappers aan het woord over de onvoorstelbare gevaren voor kinderen. Ze veriftigen onze kinderen

Een korte verklaring van Dr. Madelon Price Onvruchtbaar door aspartaam

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!