Een dodelijk experiment
TheTruthAboutStuff.com
Sweet Misery: A Poisoned World
* W.C.Monte *
Lay-Out en vertaling: Ed Gunneweg
ATTENTIE: WANNEER U NAAR DEZE PAGINA LINKT, DIENT U DEZE URL TE GEBRUIKEN:
http://www.aspartaam.nl/monte_ms.php U mag uw op- of aanmerkingen over dit artikel plaatsen en bovenstaande link gebruiken in ieder forum of blog, maar u mag niet het gehele artikel plaatsen zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Dr. Woodrow Monte.
Review 2 - gepubliceerd december 2007
Monte WC. 2007, Een dodelijk experiment –
(Fitness Life 2007
Dec.34:38-42)
We kunnen vergif niet in onze voeding invoeren zonder daar een vreselijke prijs voor te betalen en ik ben er van overtuigd dat dit tragische scenario bewaarheid zal worden. In een eerder artikel(78) betreffende de gevaren van aspartaam (Fitness Life 2007 Nov 33:31-33), verklaarde ik hoe deze kunstmatige zoetstof in het lichaam wordt afgebroken in methanol en dan in formaline. In dit artikel stel ik dat het gestegen methanol gebruik mede oorzaak is bij het optreden en vaker voorkomen van Multiple Sclerose (MS) en dat het gebruik van aspartaam één van de twee primaire bronnen zijn van methanol in onze dieët.
Aspartaam tot welke prijs:
Vroegtijdige waarschuwing
genegeerd
We hebben de gegevens van de consumptie van aspartaam in de Verenigde
Staten van midden 1981 toen het verbod werd ingetrokken door politieke
inmenging.(78) Het vermeerderen van de productie en consumptie ging in
verhouding traag tot er een golf verscheen toen er goedkeuring kwam
voor het gebruik in frisdranken. Hoewel we zouden wensen dat zulke
periodes niet bestonden, is een periode waarin een stof wordt
geïntroduceerd in het dieet van een bevolking die daar niet op
verdacht is, is een perfecte tijd om naar afwijkingen te kijken die
ons kunnen helpen bij de veronderstelling over de omvang waarin een stof
giftig kan zijn. Ik onderzocht gegevens over ziekten en condities
waarvan ik dacht dat ze door de verhoogde consumptie van aspartaam
beïnvloed zouden kunnen zijn zoals depressie, autoimmuniteit en
geboorteafwijkingen (terata).
Zowel methanol als aspartaam zijn
bewezen teratogeen bij dieren die veel minder gevoelig zijn voor
aspartaam dan mensen (92,96,103-105,124,159,177). Gegevens van het
Nationale Centrum voor Gezondheid en Statistiek in de VS betreffende de
sterfte cijders gedurende deze critische eerste jaren worden in
grafische vorm weergegeven.
Dit zijn de originele gegevens zonder wijzigingen naar diegenenen met autisme; de gegevens werden zes jaar verschoven omdat de gegevens die ik kreeg van patienten waren waarvan de diagnose op zes jarige leeftijd was gesteld(98). Deze verschuiving geeft weer dat de methanol blootstelling gebeurde in de baarmoeder.
Als deze gegevens ons ook maar iets leren dan is de eerste vraag die we zouden moeten stellen aan een kind met een depressie: "Drink je fris?" ... en dat zwangerschap niet de periode is om aspartaam te gebruiken(100).
Het is belangrijk dat borstkanker wereldwijd dezelfde karakteristiek vertoont in voorkomen en verspreiding als MS(190a)) en met MS de bekende, veel mathanol bevattende veroorzaker deelt... het roken van cigaretten.
De meest indrukwekkende grafiek van gevallen van multiple sclerose was die waarin de vermeerderng van het aantal gediagnostiseerde gevallen getoond wordt. Gewoonlijk duurt het ten minste 10 jaar van het begin van de verschijnselen tot dat de diagnose van de ziekte gesteld wordt(86), (167). Deze vroege rapportering was voor mij het bewijs dat het veel erger zou worden.
De wetenschap zoekt al meer dan 150 jaar naar de oorzaak van multiple sclerose. Er is herhaaldelijk voorgesteld dat er bewijs is om een kleine giftige molecule er in te betrekken (153), (185)… een oplosmiddel(74), (140). Methanol is de kleinste molecule van alle oplosmiddelen
Resultaat van 27 jaar aspartaam gebruik
Slechtste timing
1980 was al een eind op weg toen de laboratoria die het onderzoek
hadden gedaan naar de giftigheid van methanol, betaald werden door firma
die aspartaam had uitgevonden om te bewijzen dat hun zoetstof veilig
was(121), (131)… De nu overleden Dr. Hugo Henzi, publiceerde in
1980 een boek met de bedoeling te bewijzen dat methanol in het dieet de
oorzaak was van multiple sclerose(5).
Zijn klinische logica en
anatomische waarnemingen waren onweerlegbaar(6), (8)-(10), maar hij
maakte een belangrijke fout. Hij geloofde per ongeluk dat methanol die MS
veroorzaakt kwam van "Vers" fruit en groenten, met als resultaat dat hij
een genezend dieet voorstelde dat zoals we nu weten een kleine kans op
succes had(101). Verschillende regels bewijs worden echter verzameld
die nu de verklaring van Dr. Henzi ondersteunen.
De geheime strijd is auto-immuniteit
Vanaf een vroeg moment in de evolutie van de mens... zover terug als de mutatie veantwoordelijk voor de universaliteit in zijn verdeling... heeft er een biochemische strijd gewoed in de meest persoonlijk anatomie van het menselijk lichaam. Twee alcoholen strijden om de aandacht van een toevallig ontdekt waardevol, slecht begrepen enzym… een enzym dat, toevalligerwijs de enige verantwoordelijke is geweest van hun opmars. Die uitkomst, na jaren van strijd, zal bepalen wie er wel of niet zal overlijden door MS.
Deze alcoholen zijn ethyl- en methylalcohol. Methanol is de kleinst bekende alcohol dat slecht één koolstof atoom bevat; ethanol heeft twee koolstof atomen. Het enzym heeft verschillende namen daar het gedurende jaren is ontdekt en herontdekt in fysiologische, neurologische en ophthalmologische (oogheelkunde) wetenschappen. Er wordt in het algemeen bijna altijd naar verwezen als ADH (alcohol dehydrogenase). ADH staat er om bekend verschillende functies in het gezonde menselijk lichaam te verrichten. In het netvlies wordt het retinal reductase genoemd en speelt een belangrijke rol bij het zien(112), maar de mogelijkheid van ADH om alcoholen om te zetten in aldehydes is het voornaamste bij onze discussie hier. ADH is een grote eiwitmolecule en vanwege zijn unieke structuuur heeft het een voorkeur om zich te binden met ethanol dat wordt omgezet in acetaldehyde dat door ons lichaam gebruikt wordt voor veel goede doeleinden. Alleen wanneer ADH geen ethanol in het bloed vind of wanneer de methanol concentratie in het bloed 10 maal groter is dan dat van ethanol, verandert ADH langzaam en "met tegenzin" methanol in formaline (113), (114), (116), (118), (122). Slechts een kleine hoeveelheid ethanol in iemands bloed voorkomt de omzetting van methanol in formaline(141). Dit is een geluk, want zonder dit verhinderende effect of de vorming van formaline zou de mens al era geleden uitgestorven zijn.
Nog iets fortuinlijks voor de meerderheid van het menselijk ras werd ontdekt tijdens de ontwikkeling van adem-analyse-apparaten voor de ontdekking van dronken chaufeurs en gevolgd door bevestiging in de wetenschappelijke literatuur. We hebben bij wijze van spreken bijna altijd ethanol in ons bloed(64,188). De aanwezigheid van ethanol is de natuurlijke uitkomst van het verteren van planten materiaal in de darm(134), (174), maar de hoeveelheden van dit endogene ethanol in ons bloed varieert behoorlijk tussen personen(64), (173). Bij sommige personen wordt geen ethanol in het bloed gevonden terwijl anderen genoeg alcohol in hun bloed hebben om schadelijk te zijn voor de gezondheid.(186). Individuele verschillen in de aanwezigheid van endogeen ethanol (en de plaats van weefsel dat ADH bevat) kan er verantwoordelijk voor zijn waarom sommige mensen doodgaan en sommigen blind worden door een theelepel methanol(16), en sommigen het vermengt met ehtanol bij voorkeur gebruiken, als bron voor dronkenschap.(110). Ik geloof ook dat deze persoonlijke verschillen in de aanwezigheid van endogeen ethanol een verklaring verschaft waarom sommigen een autoimmuun ziekte ontwikkelen en anderen niet, onbelangrijk wat ze consumeren of roken.
Op interresante wijze lijkt de plaats van ADH in onze weefsels te variëren naar gelang onze genetische natuur(187), ADH kan, door redenen die we niet volledig begrijpen, gevonden worden in de lever, ingewanden, hersenen, ogen, huid en zenuwen. Deze erfelijke verschillen zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de gevariëerde uiting van auto-immuniteit. Het voorkomen van meerdere enzymen in de hersenen kan iemand vatbaar maken om MS te ontwikkelen terwijl de aanwezigheid in de huid nodig zou zijn voor de ontwikkeling van lupus.
Auto-immuniteit: Leert ons lichaam antilichamen tegen ons eigen weefsel te maken.
Tijdens de ontwikkeling van vaccins, niet lang na het pioniers werk van Jennings en Pasteur, behaalde de pharmaceutische industrie groot voordeel uit de "truc" van de tegengif productie (75), (114), (179). Een tegengif is een bacterieel of viraal eiwit dat in het laboratorium behandeld is met een lage concentratie formaline(26). Die concentratie is precies genoeg om de aandacht van de macrophage te trekken, maar niet genoeg om de gehele eiwitstructuur te veranderen. Het tegengif (vaccin) wordt bij mensen geinjecteerd die dan antilichamen gaan produceren en aldus immuun worden voor het originele kwaadwillige organisme. Het is interessant dat injectie van het originele eiwit zonder formaline behandeling vaak minder of geen productie van antilichamen veroorzaakt daarom minder immuniteit tegen die bacterie of virus.
Zoals ik in mijn eerdere artikel heb besproken, breekt de hel los
zodra methanol omgezet is in formaline en dan met water in
formalhydraat(4), (27), (114).
Onbekend bij de meeste
onderzoekers is dat formalhydraat extreem zuur is(114) tezamen
met het feit dat het een krachtige ester is(122) Deze twee
eigenschappen maken het onweerstaanbaar aantrekkelijk voor de eiwit
molecules van ons lichaam, in het bijzonder voor de eiwitten die worden
gevonden in de isolatie van onze hersenen (18), (53).
Tegenovergestelden trekken elkaar aan en het basis eiwit (MBP) van
myeline valt al snel ten prooi aan het zure formalhydraat.
Macrophages zijn grote witte bloedcellen die lijken op amoeben
waarvoor het belangrijkste doel in ons lichaam is de aanvallende
levensvormen te vernietigen en vreemd of kapot eiwit uit ons lichaam
op te eten. Om tot nu toe onbekende reden heeft de evolutie macrophages
uitgerust met chemische receptoren om in het bijzonder, met formaline
behandelde eiwitten te ontdekken en met grote kracht te vernietigen(23),
(24), (25).
Macrophages kunnen het immuunsysteem een signaal
geven om antilichamen aan te maken tegen de eiwitten die ze opeten. Dit is
de zwarte kant van het goede werk van macrophages. Wat gebeurt er wanneer
het eiwit in onze hersenen in contact komen met formaline uit
een light frisdrank?
Een toename van Multiple Sclerose
Er is geen ontkennen aan ... er is over de gehele wereld
gedurende de laatste 30 jaar een epidemie geweest van autoimmuun ziekten
(79), (79a-j), (80), (80a-c), (81), (81a), (82). Multiple sclerose eens
bijna onbekend in japan(44), (85), (168), is nu gestegen als een
bedreiging voor een groot gedeelte van de bevolking(81), (81a).
De lagere breedte graden en warmere klimaten ooit
“mysterieus” beschermd tegen de enorme uitbraak van deze
tragische ondermijnende ziekte(83), (85), (168). hebben het aantal
MS gevallen zien stijgen tot vier keer wat ze in de dagen voor dat de
zomerdrankjes werden gezoet met aspartaam (79), (79b), (79d), (79f-j),
(80), (80a-c). De Verenigde Staten die reeds lang een relatief
hoog aantal MS gevallen had heeft een stijging van tenminste 50%(77).
Medische tijdschriften in Australie(82) en Nieuw Zeeland(90)
rapporteren beiden een onverklaarbare stijging in het
buitensporig grote aantal(168) "infectie" gevallen.
Waar wordt methanol nog meer gevonden behalve in aspartaam?
Roken van cigaretten
Na 150 jaar onderzoek van MS, is alleen het roken van cigaretten overal geaccepteerd als een veroorzakende factor(67)-(70),(70a), (71). Roken is altijd als oorzaak verbonden geweest aan de toename van MS, hetgeen de loop der gebeurtenissen veranderde van een afnemende medische- in een ernstigere secundaire progressieve richting(69). Tabaksbladeren bevatten een grote hoeveelheid pectine; en hoewel de meeste wetenschappers zich hier niet van bewust zijn, worden tabakbladeren gedurende weken in schuren gelegd om te fermenteren(61), (62), (66). Bij deze fermentatie gaat veel van de beschikbare methanol over van de pectine in de vochtige tabaksbladeren, voordat het verkocht wordt om er cigaretten van te maken(65). Daarom is methanol een van de meest voorkomende giftige stoffen in de rook van cigaretten(63). In de adem van mensen die roken komt methanol voor(64), dat aanwezigheid in het bloed aangeeft. Een groot aantal gecontroleerde onderzoeken, veelal van vaak voorkomende ziekten, heeft aangetoond dat (SLE) Lupus erythematosus van het gehele lichaam, uitdrukkelijk wordt gekoppeld met het roken van sigareten, en omgekeerd evenredig met de consumptie van alcohol(73).