Mysterieuze leverziekte treft kinderen en teenagers

Mysterieuze leverziekte
treft kinderen en teenagers

* >Door:Carol Guilford (Carolg8@worldnet.att.net) *

Vertaling:Ed Gunneweg

Leverziekte nummer 1, waarvan de diagnose gesteld wordt bij kinderen en teenagers in de leeftijdsgrope van 10-18 jaar, is NASH --Nonalcohol- steatohepatitis, een "nieuwe" leverziekte voor het eerst beschreven en benoemd in 1980 door de Mayo Clinic.

Wat is steatohepatitis? Steato betekent vet. Hepatitis is ontsteking en fibrose van de lever die kan leiden tot cirrohose (angstaanjagend) levertransplantatie en de dood.
Nonalcohol- steatohepatitis (NASH) and Alcohol-steatohepatitis (ASH) vertonen identieke beschadiging bij een leverweefsel biopt.

Het verschil tussen Alcohol-steatohepatis and Nonalcohol- steatohepatitis is dat degenen waarbij de diagnose Alcohol-steatohepatitis gesteld wordt alcohol drinken en degenen waarbij de diagnose Nonalcohol-steatohepatitis gesteld wordt, geen alcohol drinken.

De pathogenese (ontwikkeling van een ziekte) van Alcohol- steatohepatitis is bekend -- de aandoening verschijnt bij een dagelijkse consumptie van 225 - 450 cc alcohol gedurende een periode van 15 jaar.

De ontwikkeling van Nonalcohol-steatohepatitis is onbekend, vooral bij kinderen. Het is onmogelijk dat 10-18 jarigen gedurende 15 jaar 225 - 450 cc alcohol gebruiken.

Ik raad aan om Nonalcohol-steatohepatitis, MASH, niet te zien als nabootsing van Alcohol-steatohepatitis (ASH). NASH is een aan alcohol gerelateerde ziekte die veroorzaakt wordt door de 10% methanol (methylalcohol) in de chemische samenstelling van de kunstmatige zoetstof aspartaam. Aspartaam wordt sinds 1983 officieel aan onze levensmiddelen toegevoegd.

Dr. H.J. Roberts, schrijver van het boek (Aspartaam de verborgen Epidemie) en Dr. Sandra Cabot. (Het reinigingsdieet voor de lever) zijn het er over eens dat de methanol (methylalcohol) uit aspartaam NASH veroorzaakt.

Kinderen, adolescenten en volwassenen die slachtoffer zijn van deze 'nieuwe' ziekte, Nonalcohol-steatohepatitis, gebruiken alcohol. NASH slachtoffers gebruiken methanol (methylalcohol) in Cola- Light, vitamines, yoghurt, medicijnen zoals hoestsiroop, suikervrije kauwgom, ijs, snoep en laxeermiddelen -- in meer dan 6000 produkten, die verkocht worden bij de drogist en levensmiddelenzaken.

In de medische literatuur over Nonalcohol-steatohepatitis, geeft onderzoek na onderzoek aan:
1. Geen bekende oorzaak.
2. Geen doeltreffende behandeling.
3. Geen bekende (medische) behandeling.

Klinische onderzoeken betreffende NASH verklaren dat deze (lichamelijke) toestand wordt gevonden bij patiënten (met inbegrip van kinderen) met diabetes en zwaarlijvigheid -- de twee grootste groepen van aspartaam gebruikers. Recente statistieken tonen aan dat NASH, Nonalcohol- steatohepatitis voorkomt bij 3% van de niet te dikke bevolking, waarvan 50% mannen.

Onderzoekers van Nonalcohol-steatohepatitis zijn niet in staat geweest de 'X' (de onbekende factor) in de vergelijking te ontdekken -- de giftige oorzaak -- de 10% methanol (methylalcohol) in aspartaam. Wat een inspanning om uit te zoeken hoe een alcoholische leverziekte veroorzaakt kan worden zonder alcohol. Bij voorbeeld: Bij Nonalcohol-steatose is de ziekteverwekker onbekend. Gewoonlijk wordt voorondersteld dat intracellulaire conditities een voorkeur vertonen voor de opeenhoping van vetten en er daardoor op de een of andere manier giftige stoffen worden aangemaakt. Dit kan resulteren in het vrijkomen van pro- ontstekingsachtige cellen die ontstekingsachtige cellen aantrekken, die beschadiging aan de levercellen veroorzaken en de fibrogenese bevorderen. (Mary Pat Pauly, M.D.)

Dr. Pauly heeft het niet helemaal verkeerd --"Intracellulaire conditities die een voorkeur vertonen voor de opeenhoping van vetten" betekent dat er zich vet ophoopt in de cellen.

"Op de een of andere manier worden er giftige stoffen aangemaakt." Methanol (10% van aspartaam) is een bekend vergif dat in het lichaam wordt omgezet in formaline. Formaline is de "giftige tussenliggende oorzaak," daar het wordt opgeslagen in vetweefsel en in de lever. Het Trocho/Pardo onderzoek (Barcelona Rapport) uit 1998 bij de Universiteit van Barcelona bewees dat "Formaline die voortkomt uit aspartaam zich verbindt aan weefsels."

Dr. Woodrow Monte schrijft in "Aspartaam: Methanol en de Volksgezondheid": (1984) ".... Er komt ëën molecule methanol vrij in de bloedbaan voor iedere molecule aspartaam die wordt gebruikt." en:

"De vraag die gesteld moet worden is of ongecontroleerd gebruik van deze nieuwe zoetstof (NutraSweet) de opname van methanol (methylalcohol) bij sommige mensen zodanig zou kunnen verhogen dat onze beperkte kennis van acute en chronische methanolvergiftiging bij mensen niet meer bij machte is om de veiligheid te voorspellen."

Na 20 jaar aspartaam gebruik in onze voeding en frisdranken, is deze vraag beantwoord.

Het goede nieuw is, omdat er een bekende oorzaak is voor Nonalcohol- steatohepatitis, er ook een behandeling voor is. De makkelijk te bewijzen remedie voor NASH is onthouding van de methanol (methylalcohol) in aspartaam.

Voor de volledige Trocho en Monte tekst zie het  Barcelona rapport

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!