Aanval op ephedra (ephedrine) door de Regering blijkt dekmantel voor aspartaam vergiftiging

* *

Vertaling: Ed Gunneweg
Uit de Idaho Observer van maart 2003:

Lees eerst het onderstaande artikel, voordat u doelbewust producten gezoet met aspartaam eet of drinkt.

Wanneer u nog steeds niet overtuigd bent van de dodelijkheid van aspartaam ga dan naar website http://www.aspartaam.nl/ om uw onderzoek te vervolgen. Wanneer u er dan nog steeds niet van overtuigd bent dat aspartaam een door de FDA goedgekeurd vergif is, dan is het uw noodlot om ziek te worden en zelfs een pijnlijke dood te sterven nadat u geleden heeft aan een verscheidenheid van chronische ziekten. Natuurlijk, u kunt geluk hebben en gespaard worden voor jaren van ziek zijn door plotseling genadig te sterven, door aspartaam, in de kracht van uw leven. Sorry voor deze wrede opmerkingen, maar het is oorlog en de strijd wordt gevoerd in ons lichaam. Goede soldaten eten en drinken niet de wapens van de vijand.

Toen de 23 jarige pitcher van Baltimore Oriole, Steve Bechler, op 27 februari 2003 stierf in een ziekenhuis in Fort Lauderdale, Florida, vonden ze een flesje vermageringspillen met ephedra (ephedrine) in zijn kledingkastje. In plaats van een grondig onderzoek te doen naar de dieetgewoonten van deze man, startte de Regering onmiddellijk met haar aanval op ephedra dat zou hebben bijdragen aan de plotselinge ineen storting en de dood van deze jonge man.

Zonder enig bewijs dat alleen ephedra zijn dood zou hebben kunnen veroorzaken, werden er op 28 februari nieuwe harde wetten voorgesteld voor de etikettering van dieet supplementen die ephedra bevatten, door de federale Food and Drug Administration (FDA) om de consument te waarschuwen dat het een hartaanval, beroerte of de dood kan veroorzaken.

op 1 maart 2003 stond in een artikel in de New York Times dat een keuringsarts beweerde dat het dieetsupplement met ephedra mogelijk had bijgedragen aan de dood van Bechler. Toen Dr. Roberts sprak met Dr. Joshua Perper, keuringsarts uit het distrikt Broward, kreeg hij te horen dat de doodsoorzaak verhoogde temperatuur was dat het falen van meerdere organen had veroorzaakt. De temperatuur van Bechler bereikte een hoogte van 42,2 graden Celcius. Toen Dr. Perper gevraagd werd hoeveel light limonade Bechler per dag dronk, kreeg hij een onbegrijpende blik die aangaf dat hij onbekend was met het feit dat een dieet van sportdranken met aspartaam de voortijdige dood van de man zou hebben kunnen veroorzaakt.

De aanval van de FDA op ephedra bleek veelzeggend samen te vallen met de bijtende poging van de New York Times reporter Robert Pear om de dood van Bechler te verbinden met een supplement voor gewichtsverlies dat ephedrine bevatte en dat gevonden werd in zijn kledingkastje. Waar Pear en de FDA weigerden naar te kijken is de dieetgewoonten van een stijgend aantal atleten die plotseling zijn gestorven.

De oprichter van Mission Possible, Betty Martini, heeft de laatste tien jaar besteed aan het waarschuwen van de wereld voor de gevaren van aspartaam. Mensen mailen haar regelmatig over haar uitstekende en veel omvattende website  http://www.dorway.com  Op deze website kunnen mensen documentatie vinden betreffende hun slechte gezondheid veroorzaakt door het gebruik van aspartaam bevattende producten.

Het volgende is zo'n vraag van een jonge vrouwelijke atlete:
Hi,... Ik ben een 26 jarige vrouwelijke atlete. Om in vorm te blijven en mijn training te vergroten, heb ik een groot aantal sport supplementen gebruikt, eiwitpoeder en veel andere voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid aspartaam bevatten. Ik schat dat ik ongeveer 860 mg aspartaam per dag gebruik. Gedurende het laatste jaar is mijn menstruatie volledig gestopt. Ik heb een gezond gewicht van 68 Kg en heb een gezond percentage lichaamsvet. Andere symptomen zijn vermoeidheid, aankomen in gewicht, depressie, stemmingsveranderingen, veranderingen van mijn persoonlijkheid en amenorrhea. Zou aspartaam verantwoordelijk kunnen zijn voor het stoppen van mijn menstruatie en de andere symptomen die er betrekking op hebben? Help me alstublieft.

Vanwege verscheidene recente artikelen over plotselinge dood en het doodgaan van atleten, die waarschijnlijk light dranken, proteïne dranken enz. gebruiken gezoet met aspartaam heeft Dr. Bowen een diepgaand verslag geschreven over aspartaam en plotselinge dood.

We hopen dat iedereen wil mee helpen door dit rapport te sturen naar cardiologen, atletiek verenigingen, neurologen, de media en bulk mailing lists om deze informatie voor iedereen beschikbaar te maken.

In verband met de lengte van het rapport, is het volgende een uittreksel dat alleen handelt over aspartaam en plotselinge dood, en niet over de politiek en de invloed die een van de grootste plagen in de geschiedenis van de wereld heeft veroorzaakt op de gezondheid, de aspartaam ziekte.

Betty Martini, oprichter, Mission Possible International.

Epidemie van plotselinge dood bij mensen die aspartaam gebruiken.

door James Bowen arts.

De verschrikkelijke giftigheid van aspartaam is vanaf het begin goed gedocumenteerd.

Plotselinge dood wordt veroorzaakt door verschillende van de vele gifstoffen van aspartaam. Christina Onassis, Patty Crane, en Carol Hamm behoorden onder diegenen die ik ken die aspartaam gebruiken, er aan verslaafd waren, en zichtbaar achteruit gingen door het gebruik, toen zij er plotseling en onverwachts door stierven.

Patty Crane werd gevonden tussen blikjes Pepsi. Haar moeder, Betty Hayland, onthulde op de TV de dood van Patty door aspartaam. Ze kwam naar mij toe om de dodelijke biochemische basisgegevens te leren kennen. Na enige kennis van de biochemie, vroeg ze: "Dr. Bowen, hoe kon zo'n giftig chemisch product ooit op de markt komen?"

Ik antwoordde "Betty! Dit komt door de georganiseerde misdaad in onze regering."

Ze werd woedend op me! "Dat ik durfde te suggereren dat er georganiseerde misdaad in onze rergering zou zijn! Knettergek!"

Enige dagen later werd ze telefonisch bedreigd. Een paar dagen later probeerden twee mannen haar in een auto te slepen. Ze kon ontsnappen door zich los te trekken en weg te rennen. Haar man die er niet meer aan twijfelde dat de georganiseerde misdaad onze regering leidde vond haar doodgeschoten in een plas bloed op de vloer.

Carol Hamm (een ander voorbeeld) was een goede vriend, maar geen patiƫnt van mij, zodat medische geheimhouding mij er niet van weerhoud haar tragedie te bespreken. We kaartten samen een paar keer per week en ze had constant een light drank in haar hand terwijl ze speelde. Ze ging in een paar weken tijd voor mijn ogen zichtbaar lichamelijk en geestelijk achteruit. Haar kaartspel ging eveneens achteruit.

Ze keek me uitdagend recht in mijn ogen wanneer ze Light dronk om me te laten weten dat het haar niet kon schelen dat ik haar gewaarschuwd had voor wat ik van aspartaam wist. Ze bevredigde haar verslaving, verdomme! Wat er ook van komt! Wat er gebeurde was dat ze op een avond niet verscheen bij het kaarten en haar dochter Debby belde de politie. Toen ze bij haar thuis arriveerden lag ze dood in haar bed terwijl er bloed uit haar mond kwam. In alle drie de gevallen luidde het autopsie rapport: "Onverklaarbaar longoedeem."

Dit is het verschil tussen de dood door aspartaam en normale alcoholisme: Je kunt het niet ruiken en het medisch politieke standpunt verbied om ook maar iets slechts toe te schrijven aan "Nutra Sweet."

Er zijn veel artikelen van mijn hand, "Sperma Oorlog," "Aspartaam en methanol opnieuw bekeken," enz., ze belichten de unieke giftigheid van de methanol van aspartaam. Door onze stofwisseling verandert aspartaam van methanol, naar formaline, naar mierenzuur, naar kooldioxide. Aspartaam brengt een indrukwekkend hoeveelheid giftige zware metalen in het lichaam en veroorzaakt ook giftige superoxide vrije radicalen in de stofwisseling. Een goed overzicht van de aspartaam problemen staat in mijn boek "Miljarden slachtoffers" dat vrij verkrijgbaar is op veel informatieve websites. Daar het uitleg geeft over chemische overgevoeligheid, is het belangrijk om het onderwerp van plotselinge dood door aspartaam volledig te kunnen begrijpen.

De hartspier is zeer gevoelig voor vergiftiging door alcohol. Deze hartspierziekte eindigt veelvuldig in plotselinge dood. De aspartaam molecule is een alcohol vergiftiging die 20.000 maal zo giftig is dan ethanol, (normaal in alcohol). Bovendien rust de hartspier nooit, behalve tussen twee hartslagen in, daarom wordt methanol uit alcohol geleidelijk giftiger tot het in het byzonder de hartspier beschadigd. Het myocard bevat veel mitochondrium om aan deze metabolische behoefte te voldoen. Het mitochondrium en het DNA (Mt-DNA) zijn zeer gevoelig voor deze schade en Mt-DNA heeft geen herstel mechanisme voor de atomen van het DNA. De schade is dus cumulatief en wordt zelfs door de moeder overgebracht op de foetus. Het hartgeleiding systeem is een gespecialiseerd weefsel dat een kruising is van neuronen- en spierweefsel, dat veel mitochondrium bevat en nooit eens rust. Het is de stofwisseling die hartslag, hartritme en samentrekkingen voortbrengt en coördineert. Veel verschillende stoornissen versnellen de plotselingen dood. De extreme samentrekkingen van het mitochondrium en de afhankelijkheid van de stofwisseling van het mitochondrium voor zijn rusteloze arbeid maakt het een doelwit voor de zeer giftige bijproducten van aspartaam en stofwisseling en de daaruit voortvloeiende chemische en immunologische schade aan het mitochondrium en schade aan het centraal zenuwstelsel.

Als de methanol uit aspartaam veranderingen heeft ondergaan door de stofwisseling, wordt het ten eerste veranderd in formaline, de krachtigste organische base. Dit is een polymeriserende stof (chemische reactie waarin twee of meer molekulen een groot molekuul vormen) die er voor zorgt dat het DNA zich niet meer kan reproduceren, genetische informatie of belangrijke metabolische instructies kan door geven.

De volgende stap in de stofwisseling van aspartaam is naar mierenzuur, dat chromosomen vernietigt (net zoals cyanide en fluoride, het wordt een blaartrekkend vergif genoemd omdat het zo vernietigend is dat het blaren van dood weefsel achterlaat).

De gehele giftige samenstelling bestaat uit sensibiliserende stoffen. Een mier kan door de overgevoeligheid die het veroorzaakt een mens doden die een miljard maal meer weegt. Het myocard en het geleidingssysteem worden enorm veranderd als gevolg van de aanval door zowel de directe actie van de aspartaam vergiften als de verstoring van de stofwisseling. Samen met de vrije radicalen die ze veroorzaken via het afgenomen vermogen van de stofwisseling is het myocard erg gevoelig voor andere vergiften uit ons "verziekt millieu" via het CZS, (Chemische overgevoeligheid). Beschadigd Mt-DNA, het onvolledige funktioneren van het mitochondrium tesamen met het slecht funktionerende immuunsysteem en overgevoeldigheid van het centraal zenuwstelsel (CZS) veroorzaken te zamen het plotseling overlijden. Cardiomyopathy door beschadigd Mt-DNA staat er ook om bekend dat het door de moeder aan het kind wordt doorgegeven.

Vele andere Mt-DNA ziekten krijgt een kind mee van moeders die beschadigd Mt-DNA hebben. Omdat het Mt-DNA zich niet in de kern, maar eerder gevonden wordt in het mitochondrium van de cel, is het vervoer in het geval van een bepaalde eicel toevallig, zodat kinderen van zulke moeders vaak ook gewoonlijk verschillende, toevallige ziekteverschijnselen vertonen. De een kan diabetes hebben, de volgende kan cardiomyopatie hebben, nog een andere stofwisselings ziekten zoals steatohepatitis en hypotonische zwaarlijvigheid. (zie het artikel over "Steato Hepatitis".)

Nog een verwant gebied is de schade die aangericht wordt aan de hypothalamus, hypofyse en bijnieren. Herhaalde giftige aanvallen, zoals bij Chemische overgevoeligheid, veroorzaken het activeren van het anti- shock mechanisme van de bijnieren dat leidt tot afmatten van de bijnieren of wel een chronische standby status, die beiden plotselinge dood kunnen veroorzaken, vooral in het geval van giftige of andere shock veroorzakende toestanden, zoals de reactie op Chemische overgevoeligheid.

De hypothalamus, evenals vele andere hersenstructuren worden ernstig beschadigd door het "dicarboxylic" aminozuur, exitotoxin onderdeel van de aspartaam vergiftiging. Dit alleen kan een ontoereikende werking veroorzaken van de bijnieren met als resultaat plotselinge dood. De afzonderlijke phenylalanine vergiftiging door aspartaam veroorzaakt ook een tekort aan serotonine en dopamine in sommige delen van de hersenen, en een verhoging van serotonine in andere delen. Dit geeft een verstoring van het neuro-endocrine stelsel, die bijdraagt aan al het bovenstaande en eveneens depressie en schizofrene episodes veroorzaakt, dat weer leidt tot door aspartaam veroorzaakte zelfmoorden.

The Atlanta Journal Constitution publiceerde kort geleden een artikel over de plotselinge dood waarbij verwezen werd naar Science magazine. Er werd gerapporteerd dat er ieder jaar 450.000 mensen doodgaan en besprak consumenten met een onregelmatig hart ritme. Aspartaam is berucht voor het opwekken van een onregelmatig hart ritme. Dit is vermoedelijk een understatement als het om doden gaat. Op 16 december 2001 schreef de Sunday Telegraph in Engeland een artikel over plotselinge dood en epilepsie. Aspartaam wekt ook aanvallen op, zoals is bewezen bij een zeer belangrijk onderzoek, waardoor aspartaam goed gekeurd werd, een 52 weken durend giftigheidsonderzoek waar zeven baby aapjes het vergif kregen toegediend. Vijf kregen grand mal aanvallen en een stierf. De FDA bracht een lijst met 92 symptomen uit waarbij vier types aanvallen werden opgewekt door dit zenuwgif. Om de zaak nog erger te maken, blijkt dat aspartaam inwerkt op de anti-epilepsie medicijnen, zoals Dilantin en soorgelijke medicijnen.

Overige gedeelten uit het bovenstaande artikel stellen: "... veel mensen, ook artsen, hebben er geen idee van dat een verontrustend aantal patienten, velen jong en in goede gezondheid, onverwachts sterven, vaak in hun slaap." Verder staat er dat "Het onvoorspelbare dood syndroom bekend is geworden als Ploselinge onverwachte dood bij epilepsie patienten. In 1996 waren er 969 doden die betrekking hadden op epilepsie, twee maal zoveel als van het 'wiegedood' syndroom, dat het onderwerp is van uitgebreid onderzoek."

Dr. James Bowen schreef in die tijd, "Plotselinge dood tijdens aanvallen is vaak te wijten aan hartstilstand door aritmie van het hart. Er zijn verschillende aanwijzingen dat dit veroorzaakt wordt door aspartaam vergiftiging. Aspartaam en methylalcohol vergiftiging staan er om bekend dat ze het myocard beschadigen en een gespecialiseerde vorm van myocard wordt het geleidings systeem genoemd. Deze soort schade leidt tot overgevoeligheid voor arythmie. Aspartaam en methylalcohol vergiftiging veroorzaakt enorme schade aan het mitochondrium en aan het Mt-DNA die de schade aan het mitochondrium bestendigt. Het myocard en het geleidings systeem krijgen nooit rust. Ze pompen voortdurend ons bloed, daarom bevatten ze zeer veel mitochondiria om te kunnen voldoen aan de metabolische behoefte van deze enorme werklast. Daarom veroorzaakt schade aan het mitochondrium enorme hoeveelheden vrije radicalen en andere abnormale metabolieten die de aritmieen veroorzaken."

Dr. Bowen gaat verder over de ongebruikelijke eisen die aan het hart- long systeem gesteld worden en merkt op dat aanvallen veroorzaakt door Nutrasweet steeds vaker voorkomen ondanks in andere gevallen effectieve anti-epilepsie medicijnen. Bovendien heeft aspartaam interactie met pharmaceutische geneesmiddelen en anti-epilepsie medicijnen waardoor een tot nu toe onbekend giftig bijprodukt ontstaat. Hij zegt dat het dan geen verrassing zou moeten zijn dat mensen doodgaan door dit aspect van de giftigheid van aspartaam.

Op www.dorway.com kunt u twee verslagen vinden over aspartaam en plotselinge dood.

Aspartame and cardiac and chest problems:
door H. J. Roberts, Arts.

Aspartame, MSG and Other Excitotoxins and the Hypothalamus:
door neurochirurg Russell Blaylock, M.D.

Beiden hebben boeken geschreven die het plotselinge dood syndroom beschrijven.

Aspartame Disease: An Ignored Epidemic:
door H. J. Roberts, Arts., www.aspartameispoison.com of www.sunsentpress.com

Excitotoxins: The Taste That Kills:
door neurosurgeon Russell Blaylock, Arts., www.amazon.com

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!