Dikke Amerikanen steeds vaker onder het mes

* 19 oktober 2005 *


Dikke Amerikanen steeds vaker onder het mes

In de Telegraaf van woensdag 19 oktober 2005 stond een klein berichtje met bovenstaande titel, dat mij werd toegestuurd door een van de lezers van de website.

Het kan geen toeval zijn dat er op dit moment zoveel mensen te dik zijn. Dit artikel gaat over te dikke mensen in Amerika, maar is net zo goed van toepassing op Nederland en Belgie en de rest van de wereld waar aspartaam en smaakversterkers aan de voeding worden toegevoegd.

Ook in Nederland en België worden steeds meer operaties verricht om het overgewicht te reduceren. Dat het geen toeval kan zijn dat dit overgewicht is verviervoudigd in de periode 1986 tot heden mag duidelijk zijn.
(Zie het artikel op deze website waar muizen worden vetgemest door gebruik te maken van MSG)

Het gebruik van smaakversterkers in onze voeding is zo normaal geworden dat het praktisch onmogelijk is om nog kant en klare producten te kopen waar deze stof niet in zit.

Eigenlijk dient MSG maar één doel. Dat is de consument er toe te verleiden meer van deze producten te kopen, eigenlijk het verslaafd maken aan het product van die fabrikant. Het product smaakt goed, dus dan kopen we dat de volgende keer maar weer. Er zijn geen gevolgen op de korte termijn, dus niemand wordt gewaarschuwd door bepaalde ziekteverschijnselen. De nadelige werking van MSG op de lange termijn wordt uitgebreid in allerlei onderzoeken beschreven.

Heeft u wel eens gecontroleerd hoeveel producten met smaakversterks u in uw kast heeft staan of hoeveel producten die u aanschaft smaakversterkers bevatten? U zult versteld staan.

De gevolgen, en dan niet meer op de lange termijn want die zijn we allang voorbij, zullen niet meer terug zijn te draaien. Steeds meer mensen lijden onder de gevolgen van gewichtstoename. Dan hebben we het nog niet over de vreselijke gevolgen voor de oudere mens, die niet direct zo duidelijk zullen zijn, zoals dementie en de ziekte van Alzheimer. Er wordt in veel verzorgingstehuizen al MSG aan de voeding toegevoegd, want dan wordt er meer gegeten. Wat niet verteld wordt is dat MSG het ontstaan van dementie en de ziekte van Alzheimer kan versnellen.

Helaas wordt aan deze bijwerkingen van MSG door onze voorlichtende instanties (Consumentenbond, Voedingscentrum) geen enkele aandacht besteed. We kunnen helaas niet meer zeggen: "Tot het te laat is", want het is al te laat. De gevolgen zijn niet meer terug te draaien.

woensdag 19 okt 2005
Dikke Amerikanen steeds vaker onder het mes

WASHINGTON - Steeds meer dikke Amerikanen laten de chirurg iets doen aan hun overgewicht. Het aantal operaties is in de periode van 1998 tot 2002 vervijfvoudigd.

Dit blijkt uit een studie die dinsdag (plaatselijke tijd) is gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association (JAMA). Vrouwen laten zich vaker opereren dan mannen. Meestal wordt gekozen voor een 'omleiding' in het darmstelsel of een ingreep aan de maag. Dit jaar bereikt het aantal operaties naar verwachting de 130.000.

Het aantal Amerikanen dat aan extreme vetzucht lijdt, is verviervoudigd in de periode van 1986 tot 2002, aldus dezelfde studie.


© 1996-2004 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.
Alle rechten voorbehouden.
Zie ook de artikelen

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!