Aspartaam, een sluipend gif voor uw lichaam

Vertaling: Ed Gunneweg

Zijn er gevaren?

Aspartaam, een sluipend gif voor uw lichaam Aspartaam kan enige zeer giftige reacties in o.a. het menselijk oog veroorzaken. Zoals schade aan de oogzenuw, waardoor blindheid en gedeeltelijk afsterven van de oogzenuw kan ontstaan. Deze door formaline veroorzaakte beschadiging van het gezichtsvermogen is reeds lang bekend. Er bestaat veel onderzoek over.

Aspartaam splitst zich in het spijsverteringskanaal o.a. in een stof die we kennen als methanol of methylalcohol. Dit komt in de bloedbaan en zodra het de gezichtszenuw en het netvlies bereikt die een hoge stofwisseling hebben, kan er een gedeeltelijk afsterven ontstaan.

Steeds meer mensen gaan naar hun dokter met vage klachten. De giftige stoffen uit aspartaam veroorzaken steeds meer ongemak. De dokter weet geen raad met de klachten waar de mensen mee komen en schrijft naar beste weten medicijnen voor. Soms wordt bij mensen die veel aspartaam gebruiken de diagnose MS (Multiple-Sclerose) gesteld terwijl ze geen MS hebben. Dat blijkt pas wanneer men stopt met aspartaam en de klachten daarna verdwijnen of minder worden.

Aspartaam verergert ook bepaalde ziekten, zoals Parkinson en MS en dat is helemaal triest wanneer men bedenkt dat het hebben van deze vreselijke ziekten al erg genoeg is, zonder dat men er nog ernstige klachten bij krijgt. De arts wordt door de verschijnselen op het verkeerde been gezet, omdat de meeste artsen nog steeds niet van de gevaren van het langdurig gebruik van aspartaam op de hoogte zijn en dus geen idee hebben van de oorzaak van de desbetreffende klachten.

De scheikundige stof phenylalanine kan schade aan de hersenen veroorzaken daarom zien we symptomen als: afwijkend gevoel in armen en benen, gevoelens van lusteloosheid, schaduwen zien, het niet goed kunnen benoemen en omkeren van woorden en bepaalde gevallen van gehoorschade (oorsuizen). Aspartaam kan en zal zeker bij kinderen die veel gebruik maken van produkten met deze zoetstof problemen veroorzaken bij het leren. Ouders moeten bedacht zijn op de bijverschijnselen van dit giftige product en de reacties daarop. Artsen en specialisten zouden de problemen moeten kennen, die veroorzaakt worden door de geneesmiddelen industrie.

Er is echter ook een heel grote groep mensen met gewichtsproblemen en mensen die veel sporten, die veel met aspartaam gezoete produkten gebruiken. Het is dan ook wel heel triest, dat het gebruik van aspartaam juist de behoefte aan koolhydraten doet toenemen. Vooral de diverse soorten limonades en de suikervrije kauwgom met aspartaam zijn hier favoriet. Ook deze mensen zullen ziekteverschijnselen krijgen die niet in verband gebracht zullen worden met het gebruik van aspartaam.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!