Diabetes (Suikerziekte)

* Samenvatting *

Vertaling: Ed Gunneweg

Als we even bedenken welke groep mensen in onze samenleving is aangewezen op het gebruik van kunstmatige zoetstoffen, dan zien we dat dit de groep diabetes-patienten is. Door het massale gebruik door de frisdranken-industrie van de "goedkope" zoetstof aspartaam, is het bijna niet mogelijk om frisdrank zonder aspartaam te kopen.

Een enkele uitzondering daargelaten.De gevaren voor diabetes-patienten van langdurige blootstelling aan methanol (een bestanddeel van aspartaam), naast alle andere gezondheidsrisico's, zijn nl. beschadiging van de oogzenuw en het netvlies. De meeste artsen, en soms zelfs ook oogartsen zijn nauwelijks op de hoogte van de gevaren van het gebruik van aspartaam. Een bijkomend probleem voor deze patiénten is het zeer moeilijk instellen van de bloedsuikerspiegel, van levensbelang voor suikerpatienten. Stoppen deze mensen met het gebruik van aspartaam, dan blijkt over het algemeen dat de bloedsuikerwaardes zich weer normaliseren.

Een bevolkingsgroep die is aangewezen op het gebruik van deze zoetstof kan door het "verplichte" gebruik veel extra gezondheidsklachten krijgen. Op dit moment zijn er bijna geen alternatieven meer, zeker niet in lightdranken en uit noodzaak drinkt men dan toch maar frisdrank met aspartaam.

Aspartaam wordt zelfs door de Diabetes Vereniging aanbevolen.

Wanneer worden we in Nederland eens een keer wakker?
Dat kan nog wel eens lang duren, want het Ministerie van Volksgezondheid ziet niet de noodzaak in om de zoetstof aspartaam aan een nader onderzoek te onderwerpen. Laat staan dat ze de zoetstof verbieden.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!