Vraag aan Lays en het antwoord
Lay-Out: Ed Gunneweg
22 november 2007
Lays
t.a.v. de directie
Onderwerp: toevoegingen in voedsel
Geachte meneer, mevrouw,
'Unox begint Winterseizoen zonder E-nummers'
'Eerste ziekenhuis in Nederland weert toevoegingen (St. Lucasziekenhuis)'
Wie volgt? Lays misschien????????????????
Dit vind ik goed nieuws op voedingsgebied!!
Steeds meer mensen komen er achter dat ze zich het beste voelen door het eten van pure en natuurlijke voeding. Mensen kunnen klachten krijgen door allerlei toevoegingen in ons eten. Dat is vervelend voor de fabrikanten want zij hebben juist voordeel van de toevoegingen. Neem nou smaakversterkers, daar wordt de voeding smakelijker door, mensen eten er meer van. Maar gezondheid en de wensen van de klant staan toch voorop?
Natuurlijk is er geen verbod op, dat zou slecht zijn voor de voedingsindustrie……. En zijn de onderzoeken naar de nadelige effecten wel helemaal onpartijdig? Er zijn namelijk ook onderzoeken die het tegendeel laten zien. En dan zijn er nog de mensen zelf, die persoonlijk ontdekken dat ze last krijgen van alle toevoegingen.
En wat krijgen onze kinderen allemaal binnen… Het is niet voor niets dat o.a. smaakversterkers verboden zijn in babyvoeding i.v.m. hersenoedeem. Maar als ze 1 jaar zijn en misschien met de pot mee gaan eten mogen de remmen los? Mogen ze met de ouders mee-eten met hun eten propvol toevoegingen? Lijkt me de omgekeerde wereld. Oorspronkelijk aten mensen alleen maar puur voedsel, ons lichaam is ook helemaal niet berekend op allerlei onnatuurlijke toevoegingen. Logisch verhaal lijkt me. Alle hulpstoffen (voor bv. conserveren) weglaten zou natuurlijk ook niet kunnen, maar een goede en zorgvuldig overwogen tussenweg zou geweldig zijn!!
Deze brief is niet bedoeld als aanval maar wel een oproep en wens!! Kies voor ieders gezondheid en volg de bovenaan genoemde voorlopers!!
Op de site: www.smaakversterkers.eu staat allerlei informatie over één van de grootste boosdoeners in de voeding: smaakversterkers. Ik hoop dat u de moeite wilt nemen daar een en ander te gaan lezen! Het gaat om zorgvuldig samengestelde informatie over het onderwerp.
In het boekje: 'Wat zit er in uw eten' van Corinne Carget en Will Jansen, ISBN 97.89.0777.88.288 staan alle toevoegingen genoemd en hun evt. bijwerkingen. Dit boekje is net in de verkoop en nu komt de 2e druk er al aan. (Webmaster: 3e druk is reeds een feit) Het geeft aan dat mensen er behoefte aan hebben te weten wat ze eten.
Vriendelijke groet en gezondheid gewenst,
M. Koopman
Reactie van Lays via Pepsico International