De enorme kostenpost van de gezondheidszorg

Open brief aan een zorgverzekeraar

* *

Bewerking: Ed Gunneweg

Ik weet wel dat u als Zorgverzekeraar weinig of niets zult kunnen doen aan de problemen rond aspartaam en smaakversterkers.

Wat echter wel zeer belangrijk is m.b.t. de kostenbeheersing van de zorg is dat door dat gedurende de ruim 20 jaar dat aspartaam op de markt is er een enorme stijging is gekomen in het aantal onverklaarbare ziektebeelden.

Bekijkt u de lijst van de 92 ziektebeelden door aspartaamgebruik van de FDA eens, tabel2.html  en zie hoe ontzettend veel ziekteverschijnselen te maken hebben met de zoetstof aspartaam in onze voeding.

Als u dan bedenkt dat de EU aspartaam na amper onderzoek veilig vindt dan is het logisch dat er nauwelijks artsen, specialisten en nog veel meer bij onderzoek betrokken personen geen enkele weet hebben van deze problemen. Dat ze echter zorgen voor een enorme kostenpost mag duidelijk zijn.

Een voorbeeld!

Een patiënt gaat met een klacht naar zijn huisarts. Deze schrijft minimaal drie keer een recept uit als symptoombestrijding. Daarna, de klachten gaan niet over, wordt de patiënt doorgestuurd naar de specialist.

Er volgt onderzoek na onderzoek, bloedonderzoek, scans, MRI en de patiënt moet drie keer terugkomen bij de specialist. De oorzaak van de kwaal wordt niet gevonden. Uiteindelijk wordt de patiënt doorverwezen naar de psychiater (want het zal wel tussen de oren zitten). De psyciater schrijft uiteraard na verschillende consulten psychofarmaca voor, waar de patiënt de rest van zijn leven mee door zal moeten gaan. De ziekteverschijnselen zijn echter niet verdwenen.

Zodoende wordt er een enorme claim gelegd op de middelen van alle zorgverzekeraars, waardoor jaarlijks de prijzen van de zorgverzekeringen omhoog zullen blijven gaan. Want de ziekteverschijnselen van alle mensen met klachten door aspartaamgebruik worden niet onderkend door de medische wetenschap.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!