Kunstmatige zoetstoffen voor jonge kinderen beperken

Langzame vergiftiging (ook in Nederland)


Ed Gunneweg

Ik vroeg me af of er een chemische stof bestond dat de enorme zwaarlijvigheid epidemie zou kunnen veroorzaken. Dat werd ook gedaan door John Erb, onderzoek assistent bij de Waterloo Universiteit en jaren lang werkzaam voor de regering.

Hij deed een verbazingwekkende ontdekking bij onderzoek dat hij deed voor zijn boek: "The slow poisoning of America". In honderden onderzoeken in de gehele wereld gebruikten wetenschappers dik gemaakte ratten en muizen bij onderzoek naar diëten en diabetes.

Geen enkele rat of muis is van nature dik, dus moesten de wetenschappers ze creëren. Zij maakten deze ziekelijk dikke schepsels door ze bij de geboorte te injecteren met monosodiumglutamaat (MSG)

U weet wel de smaakversterker! MSG verdrievoudigd de hoeveelheid insuline die de alvleesklier afgeeft, waardoor ratten (en mensen?) dik worden.

Ik was verbijsterd. Ik controleerde de kasten in de keuken, de koelkast. Overal zat MSG in! De soep, dorito's, de Lays ships, gehakt kruiden, Maggi, bouillonblokjes, geconcentreerde bouillon, juspoeder, sladressing en vooral de "gezonde dingen" met weinig vet. De producten waar geen MSG in zat, bevatten gehydroliseerde plantaardige eiwitten, wat enkel een andere naam is voor Monosodium Glutamaat. Het was verbazingwekkend om te ontdekken hoeveel producten die we iedere dag aan onze kinderen geven vol zitten met dit spul. Ze verbergen MSG onder verschillende namen met de bedoeling om degenen die door hebben wat er aan de hand is voor de gek te houden.

Maar daar hield het niet op. Toen we uit eten ging, vroegen we de restaurants welke dingen MSG bevatten. Veel werknemers en zelfs managers, bezwoeren ons dat ze geen MSG gebruikten. Maar we vroegen om de ingrediëntenlijst die ze met tegenzin verschaften, en natuurlijk zat overal MSG en gehydroliseerde plantaardige eiwitten in. Burger King, McDonalds, Taco Bell, ieder restaurant gebruikt MSG in overvloed. Kentucky Fried Chicken blijkt de ergste overtreder te zijn: MSG in iedere kipgerecht, sladressing en jus. Geen wonder dat ik zo graag dat korstje om de kip eet, hun geheime kruiden..... MSG!

Waarom zit er MSG in zoveel voeding die we gebruiken? Is het een conserveermiddel of een vitamine? Niet volgens mijn vriend John. In het boek dat hij schreef, een uiteenzetting over de voedingsindustrie met de naam "The slow poisoning van Amerika" www.spofamerica.com, zegt hij dat MSG wordt toegevoegd aan voeding voor het verslavende effect dat het heeft op het menselijk lichaam. Zelfs de propaganda website die gesponsored wordt door de lobby groep van de voedingsindustrie, te vinden op:    www.msgfacts.com/facts/msgfact12.html

Lees verder
verklaart dat de reden waarom smaakversterkers aan voeding wordt toegevoegd is dat mensen meer eten en ook dat het die "geweldige" 5e smaak [Unama] is. Laat u niet voor de gek houden.

Een onderzoek (ook in Nederland) bij oudere mensen toonde aan den mensen meer eten van het voedsel waaraan MSG is toegevoegd. De lobby groep van de glutamate Association zegt dat meer eten goed is voor ouderen, maar wat doet het met de rest van ons?

Wedden dat je niet kan stoppen bij één, is een geheel nieuwe benadering waar het MSG betreft! En wij ons maar afvragen waarom iedereen overgewicht heeft?

De MSG-fabrikanten geven toe dat het mensen verslaafd maakt aan hun producten. Zij kiezen liever hun product dan dat van anderen en het maakt dat mensen er meer van gebruiken dan als er geen MSG aan was toegevoegd. Het is niet alleen wetenschappelijk aangetoond dat MSG overgewicht veroorzaakt, het is tevens een verslavende stof.

Sinds de introductie van smaakversterkers in de voedselketen, ongeveer 50 jaar geleden, zijn de fabrikanten steeds grotere hoeveelheden aan kant en klare voedingsmiddelen gaan toevoegen, zoals maaltijden, soep, snacks en fastfood die we graag iedere dag gebruiken

Er bestaat voor het gebruik van MSG geen maximaal toelaatbare dosis en evenmin aan de hoeveelheid die er aan voeding kan worden toegevoegd. Ze beweren dat het veilig is om te eten in iedere hoeveelheid. Hoe kunnen ze beweren dat het veilig is terwijl er honderden wetenschappelijke onderzoeken zijn met titels zoals.

"De MSG rat met overgewicht als model voor onderzoek naar oefening bij overgewicht. Gobatto CA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA. Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002"

"Amputatie van de bijnieren stopt de afgifte van serotonine door de hypotalamus veroorzaakt door voedsel bij zowel normale als bij MSG ratten met overgewicht. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori RC, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull. August 2002"

"Overgewicht veroorzaakt door het gebruik van monosodium glutamaat bij pasgeboren ratten met spontane hoge bloeddruk: een proefdiermodel van meervoudige risico factoren. Yamamoto M, Iino K, Ichikawa K, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. March 1998"

"Beschadiging van de hypothalamus door injectie van monosodium glutamaat gedurende de zoogperiode en het daaruit volgende ontstaan van overgewicht. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol. October 1978"

Het laatste onderzoek was geen typefout, het werd geschreven in 1978.

Zowel het medische research als de voedingsindustrie kennen de bijverschijnselen van MSG al tientallen jaren!

Veel meer onderzoeken in het boek van John Erb verbinden MSG met diabetes, migraine en hoofdpijn, autisme, ADHD en zelfs de ziekte van Alzheimer. Maar wat kunnen we doen om de voedingsindustrie er toe te bewegen dik makend en verslavend MSG aan onze voeding toe te voegen en de overgewicht epidemie te veroorzaken waar we nu mee te maken hebben?

Terwijl u dit leest loodsen George W. Bush en zijn aanhanger uit het bedrijfsleven een wet door het Amerikaanse congres met de naam: "Wet op de persoonlijke verantwoordelijkheid bij het gebruik van voeding" ook wel het "Cheesburger wetsvoorstel" genoemd. Deze ingrijpende wet maakt het iedereen onmogelijk om de voedingsindustrie, verkopers en distributeurs voor het gerecht te dagen. Zelfs als blijkt dat zij opzettelijk een verslavend additief aan hun voeding hebben toegevoegd. Hoe lang zal het nog duren voordat er in de EU zo'n wetgeving, ter bescherming van de voedingsindustrie, zal worden aangenomen?

Vorige maand nam het Huis van Afgevaardigden de "Wet op de persoonlijke verantwoordelijkheid bij het gebruik van voeding" aan om de voeding- en drankenindustrie te vrijwaren tegen civiele processen. Door deze maatregel, bekend als het "Cheesburger wetsvoorstel", kunnen mensen die voeding en frisdrank kopen de bedrijven die ze maken, de winkels die ze verkopen en de restaurants die ze serveren niet meer voor het gerecht dagen als ze dik worden door de producten, zoals nu het geval is onder de bestaande wetgeving. De verwachting is dat de Senaat later dit jaar een dergelijke wetgeving opneemt.

Deze wet is reeds door het Huis v. Afgevaardigden geloodst, en staat op het punt van automatisch goedkeuring door de Senaat. Het is belangrijk dat Bush en zijn aanhanger uit het bedrijfsleven voordat de media iedereen vertelt over MSG, de opzettelijke nicotine voor voeding.

Enige maanden geleden ging John Erb met zijn boek en zijn bezorgdheid naar een van de hoogste regeringsambtenaren voor gezondheid in Canada. In zijn bestuurskamer vertelde de ambtenaar hem: "Natuurlijk weet ik hoe slecht MSG is, ik zal het met geen vinger aanraken!" Maar deze top ambtenaar weigerde het publiek te vertellen wat hij wist. De grote willen dat het publiek ook niet vertellen, bang als ze zijn voor wettelijke maatregelen van hun adverteerders. Het schijnt dat de neerslag op de fastfood industrie hun winstmarge schade kan toebrengen.

Wat kunnen we dus doen? De voedingsindustrie en restaurantjes zijn ons al jarenlang verslaafd aan het maken aan hun producten, en nu betalen wij er de prijs voor. Onze kinderen zouden niet geplaagd moeten worden met zwaarlijvigheid veroorzaak door verslavend voedsel. Maar wat kunnen we er aan doen? Ik heb slecht één stem, wat kan ik doen om de vergiftiging van onze kinderen een halt toe te roepen, terwijl kerels als Bush de industrie die ons vergiftigd verzekert van een financiële bescherming.

Ik doe er zelf iets aan. Ik zend dit bericht aan iedereen die ik ken in een poging om de waarheid aan te tonen dat politici in dienst van het bedrijfsleven en de media het ons niet zullen vertellen. De beste manier om te helpen jezelf en je kinderen te redden van deze door een verslavend middel veroorzaakte epidemie is door dit bericht aan iedereen door te sturen. Met een beetje geluk, zal het de aarde rond zijn voordat Bush zijn wet er door kan drukken die degenen beschermt die ons vergiftigen. De voedingsindustrie heeft een hoop geleerd van de tabaksindustrie. Stel je voor dat er voor de machtige tabak zo'n wet was voordat er wat betreft nicotine een klokkenluider was geweest. Laten we MSG aan de kaak stellen. Als u een van de weinigen bent die nog steeds geloven dat MSG goed voor ons is, en je gelooft niet wat Johan Erb heeft te zeggen, ga dan op onderzoek uit. Ga naar de medische bibliotheek op de website http://www.pubmed.com

Lees verder

Type daar de woorden "MSG en Obese" in en lees zelf een paar van de artikelen.

Wij willen geen ratten zijn in een reusachtig experiment en we keuren voeding af die ons omvormt tot een volk van zwaarlijvige, slome en verslaafde schapen die wachten op de slachter.

Met uw hulp kunnen we hier een eind aan maken en de de langzame vergiftiging in Nederland een halt toe roepen.

Lees ook het artikel Overgewicht bij kinderen groots aangepakt

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!