Veel meer gevallen van de dodelijkste hersentumor!!

Vertaling: Ed Gunneweg

Uit onderzoek is gebleken dat aspartaam zich in de dunne darm kan splitsen in o.a. de stof diketopiperazine (DKP). Deze stof kan worden terug gevonden in de urine. In de darm wordt volgens Dr. John W. Olney met de DKP een chemische verbinding gevormd. Deze verbinding speelt een grote rol bij de vorming van één van de meest dodelijke vormen van hersentumoren zoals glioblastoma of anaplastische astrocytoma..
Het blijkt volgens Dr. Olney dat overal waar de zoetstof Aspartaam gebruikt wordt deze vorm van hersentumoren zeer verontrustende vormen begint aan te nemen.

Op 28 juli 1983 stelde de Drankenindustrie in Amerika een 30 pagina's tellend protest op, waarin de veiligheid van Aspartaam aan de kaak werk gesteld.... Toen ze echter ontdekten dat mensen die op hun gewicht moeten letten, veel suikervrije dranken zouden gaan drinken en dat zo'n rage voor de omzet van de drankenindustrie van groot belang zou zijn, waren zij opeens al hun bezwaren vergeten.

Er is nog een giftige reactie, die in verband staat met het phenylalanine niveau en invloed heeft op van het centrale zenuwstelsel. Het veroorzaakt beschadiging van hersenen en centrale zenuwstelsel doordat het serotonine niveau van de hersenen wordt verlaagd. Het manifesteert zich ook bij de stofwisselingsziekte PKU. Voor mensen met deze ziekte kan het gebruik van aspartaam dodelijke gevolgen hebben.

Er bestaat geen enkel correct gehouden experiment op lange termijn bij mensen die drager zijn van PKU (heterozygote phenylketonurie). Het maanden tot jaren lang veel te hoog zijn van het phenylalanine peil in het bloedplasma, kan de scheikunde van de hersenen veranderen. Onderzoekers hebben gesteld dat mensen met bovenstaande aandoening de stof phenylalanine absoluut niet mogen gebruiken. Doch ook bij zwangere vrouwen kan deze stof zeer onaangename gevolgen hebben voor het ongeboren kind.

De stof phenylalanine wordt zeer snel door de in aanleg zijnde hersenen van de foetus opgenomen en daardoor kunnen hersenbeschadigingen en te vroege geboorten ontstaan.

Voormalig Staatssecretaris E. Terpstra stelt echter in een brief:

"...dat het gevaar van het gebruik van phenylalanine gevoeglijk bij patiƫnten met PKU bekend is zodat zij van de gevaren op de hoogte zijn."

Phenylalanine zal echter bij iedereen bij langdurig gebruik gevaren opleveren voor de gezondheid. Wellicht zou er in het belang van de Nederlandse Volksgezondheid veel meer onderzoek verricht dienen te worden naar deze tijdbom waarvan de vreselijke gevolgen nu al merkbaar zijn, doch waarvan de afschuwelijke consequenties zich pas over enkele jaren zullen openbaren.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!