Aspartaam en uw tandarts

* *

Ed Gunneweg

Als uw tandarts u na een behandeling vraagt te spoelen, dan moet u er in het vervolg alert op zijn dat de beker met spoel vloeistof ontsmet kan zijn met de stof "Alpron".

Deze ontsmettende vloeistof die automatisch toegevoegd wordt aan het spoelwater kan Alpron bevatten, en Alpron bevat phenylalanine.

Bent u overgevoelig voor de zoetstof aspartaam (die ook phenylalanine bevat) vraag dan vooraf aan uw tandarts of deze stof al wordt toevoegd aan het water dat in zijn praktijk gebruikt wordt.

Uw tandarts is namelijk via regelgeving verplicht, het water dat hij bij zijn behandeling gebruikt, tijdens boren, tandsteen verwijderen en spoelen na een behandeling, voortdurend te ontsmetten.

Onze regering heeft namelijk sinds kort bepaald dat het water bij de tandarts ontsmet dient te zijn. De meeste instrumenten die een tandarts gebruikt, die zoals uw weet allemaal gekoeld worden d.m.v. water zullen dan ook de stof Alpron bevatten.

De reden dat een ontsmettings vloeistof aan het water wordt toegevoegd is op zich zelf geen verkeerde beslissing. Want we horen steeds meer van de "Veteranen ziekte" die kan ontstaan in stil staand water. Maar waarom moet er dan phenylalanine aan toegevoegd worden.

Voor degenen onder ons die overgevoelig zijn voor phenylalanine, zeker voor de mensen die lijden aan PKU (phenylketonurie) is het heel belangrijk om dat vooraf te weten. Chemische stoffen, zoals phenylalanine, maar ook het tabletje onder de tong (van de hartpatiënt) worden onmiddellijk door het mondslijmvlies in de bloedbaan opgenomen en gaan rechtstreeks naar de hersenen. Het is net zo erg, zo niet erger, dan kauwgom, gezoet met aspartaam.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!