De goedkeuring van stevia is een feit

De waarheid achter Truvia
Door Dr Jonathan Wright 17 juni 2009

* 17 juni 2009 *

Vertaling: Ed Gunneweg

Je hebt waarschijnlijk de advertenties voor Truvia al gezien, de nieuwe door de FDA goedgekeurde op stevia-gebaseerde zoetstof. Het klopt, ik gebruikte de term "FDA goedgekeurd" en "stevia" in dezelfde zin. En, oppervlakkig, lijkt het een grote overwinning voor de natuurlijke supplementen. Maar er is veel meer aan aan de hand met het stevia-verhaal en het is niet allemaal zo rooskleurig als de media het doen voorkomen.

Het is waar dat Truvia natuurlijk is. En omdat het natuurlijk is, bestaat er veel minder kans dat het problemen zal veroorzaken dan volledig onnatuurlijke chemische zoetstoffen zoals aspartaam, acesulfaam-k en sucralose. Hoewel natuurlijk, is Truvia eigenlijk een onvolledige versie van stevia, met behulp van slechts een fractie van de hele plant.

Maar wat me het meeste stoort is de hypocrisie die betrokken is bij de plotselinge "goedkeuring".

Van boekverbrandingen tot "algemeen aanvaard als veilig" in één decennium

Jaren lang was de FDA is fel gekant tegen stevia. In feite, stuurde, James R. Lahar, bij de FDA belast met de regelgeving in het District Dallas (Texas) in 1998, een brief aan Oscar Rodes, voorzitter van Stevita, Inc, een leverancier van Stevia producten, boeken en publicaties over het kruid.

In die brief schreef de heer Lahar: ".... Er moet een actuele inventarisatie worden gemaakt door een onderzoeker van dit bureau, die ook beschikbaar is om getuige te zijn van de vernietiging van de kookboeken, literatuur en andere publicaties met het doel de toezicht op de naleving."

Nee, ik maak geen grapje, ik heb een kopie van de brief! In een volstrekte schending van het Eerste amendement van de grondwet van de Verenigde Staten,  dreigde een FDA beambte boeken te verbranden! De laatste keer dat dat gebeurde was in 1956, toen de publicaties van dr. Wilhelm Reich werden verbrand, wederom door een actie aangezet door de FDA. En natuurlijk boekverbranding was gebruikelijk in het nationaal- socialistische (nazi-) Duitsland, en in heel Europa tijdens de "Inquisitie", maar de Verenigde Staten is (zoals ons verteld is) een "vrij land."

En deze brief werd slechts 10 jaar geleden geschreven! Dus wat is er gebeurd in het afgelopen decennium om stevia te transformeren van een dergelijke gevaarlijke stof dat publicaties met betrekking er op vernietigd moesten worden, in een volkomen veilig additief voor levensmiddelen?

Hier zijn een paar citaten die je een hint kunnen geven:

* "Ik heb nooit en zal nooit een nieuw geneesmiddel goed keuren van een individueel, maar alleen voor een groot farmaceutisch bedrijf met onbeperkte financiële middelen."

-Dr Richard Crout, directeur van het Bureau voor drugs- van de FDA, (geciteerd in Spotlight op 18 januari 1982)

* Senator Long: "Heb je een tendens gezien [door de FDA] om een groot deel van de tijd te besteden om achter de kleine producent aan te gaan in plaats van sommige van de grote bedrijven?"

Getuige: "Ik heb dat zeker gemerkt ... wanneer een klein bedrijf wordt  aangekocht door een grote onderneming, ... stoppen de aanvallen."

Senator Long: "De handelswaar wordt dan in orde bevonden?"

Getuige: "Wordt dan onaantastbaar."

-1966 Amerikaanse Senaat Subcommissie Hoorzittingen, zoals gerapporteerd in de Dictocrats, door Omar Garrison, ARC Books, New York City, 1970, p. 64

En hier zijn nog drie aanwijzingen: Coca Cola, PepsiCo, en Cargill.

Voor degenen onder jullie die er nog niet van hebben gehoord, Cargill is een multi-miljarden dollar agricultuur business, vergelijkbaar in grootte (en macht) met de andere mega-beursgenoteerde ondernemingen.

Op 17 december 2008 kondigde Cargill aan dat de FDA hen had meegedeeld dat zij "geen bezwaar" had  tegen Truvia (dat ook wordt gebruikt door CocaCola). In feite  verleende het agentschap ook het begeerde "algemeen erkend als veilig" (of GRAS) status. De FDA bracht ook PepsiCo op de hoogte dat zij "geen bezwaar had" tegen het natuurlijke (maar ook onvolledig) Stevia product, genaamd "PureVia".

Dus nu dat de reusachtige bedrijven er belang bij hebben, zijn Stevia fracties wonderbaarlijk OK (hoewel sommige mensen  zich afvragen of de "hele" stevia gebruikt door kleinere bedrijven nog steeds aangevallen kunnen worden door Los Federales).

Hoe kun je de geschiedenis helpen te veranderen

Deze zogenaamde overwinning en de lange geschiedenis erachter is verder bewijs dat het de hoogste tijd is voor hervorming van de FDA. En dat is niet alleen de decennia-lange geschiedenis van het "in de watten leggen" van reusachtige bedrijven, maar ook het toegegeven van de eigen incompetentie van de FDA. Onder vele andere dingen, gaf de FDA in een eigen verslag toe dat het agentschap "zelfs  de vooruitgang van de wetenschap niet kan bijhouden"! (Voor meer details, verwijzen naar de full- text versie van het rapport, getiteld FDA Wetenschap en Mission at Risk).

Laat de FDA geen spelletjes spelen met andere natuurlijke alternatieven zoals zij dat heeft gedaan met stevia. Bezoek www.reformFDA.org om veel meer te weten te komen over de hervormings inspanningen. De site wordt geleid door enkele van de belangrijkste organisaties in natuurlijke gezondheid, waar onder de Amerikaanse Vereniging voor Vrijheid en Gezondheid van de Life Extension Foundation. En u kunt overwegen de petitie te ondertekenen! Uw eigen gezondheid en de gezondheid van alle Amerikanen staat op het spel.

Jonathan V. Wright, MD heeft een graad van zowel de Harvard Universiteit (cum laude) en de Universiteit van Michigan. Meer dan enige andere dokter, was hij praktisch de uitvinder van de moderne wetenschap van toegepaste voedings biochemie en heeft hij voedings geneeskunde gedurende bijna dertig jaar.

Op dit moment heeft Dr Wright meer dan 35.000 patiënten ontvangen in zijn inmiddels beroemde Tahoma kliniek in de staat Washington.

Voor meer informatie over Dr Wright, en aanmelden voor zijn gratis e- Health Tips eLetter, bezoek de website www.wrightnewsletter.com.

Diverse interessante links over het onderwerp Truvia

Bijverschijnselen.

Truvia de nieuwe zoetstof.

Gegevens van het forum Prison Planet.

Wat is Truvia werkelijk (Dr. Betty Martini).

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!