Zoetstof doet het aantal zaadcellen dalen

Vertaling: Ed Gunneweg

Voorwoord van Betty Martini

Natuurlijk beschadigt aspartaam sperma. Lees het artikel maar van Dr. James Bowen over Sperma oorlog. Het is te vinden in de boeken van artsen en we weten het al jaren. Aspartaam veroorzaakt ook onvruchtbaarheid bij vrouwen omdat het prolactine stimuleert. Het is deze chemische stof die ons endocriene systeem verstoort. Lees ook het artikel van Dr. Madelon Price over asparaginezuur en onvruchtbaarheid. Wanneer de consument geen aspartaam meer gebruikt en zwanger wordt, veroorzaakt aspartaam een abortus. Wanneer een baby toch wordt geboren bestaat de kans op geboortedefecten. Dr. James Bowen schreef ook een artikel, Aspartaam vermoord babies. Het artikel van Dr. H. J. Roberts, aspartaam en zwangerschap en kleine kinderen. De getuigenis van Dr. Louis Elsas, Professor in de kindergeneeskunde en erfelijkheidswetenschap van de Emory Universiteit voor het Congres. Zie ook mijn open brief aan Ajinomoto over de leugens die ze verkondigen.

Goed dat er weer een nieuw onderzoek is over aspartaam. Gedurende de laatste twintig jaar zijn we veel te weten gekomen over aspartaam. De beschadiging van het DNA, hersentumoren, geboortedefecten, epileptische aanvallen, blindheid enz. Er bestaat een compleet medisch studieboek: Aspartame Disease: An Ignored Epidemic van Dr. Roberts en van Dr. Blaylock, auteur van het boek 'Excitotoxins: The Taste That Kills', een boek over DNA schade en hersentumoren. In zijn nieuwe boek 'Health & Nutrition Studies to Save Your Life', zegt hij dat maar één Light drankje per dag al aanzienlijke DNA schade kan veroorzaken.

All my best, Betty

*****************************************************************

Artikel in de Mainich Daily News - Japan
Door Hoofd redacteur Ryan Connell
15 april 2003

ZOETSTOF DOET HET AANTAL ZAADCELLEN DALEN

Een Japanse onderzoeker heeft opnieuw het zaad van de twijfel gezaaid in de hoofden van degenen, die al jaren weten dat onze moderne levensstijl een enorme vermindering geeft van het aantal zaadcellen, door te beweren dat kunstmatige zoetstoffen die in een enorme variëteit voedsel worden gebruikt er voor zorgen dat het "zaad zijn daad" verliest volgens de Shukan Post (4/25).

"Een op de zeven Japanse koppels die graag een kind willen hebben wordt geplaagd door onvruchtbaarheid," vertelt professor Yasushi Hojo van de Universiteit, prefectuur van Kyoto, aan de Shukan Post. Gebrekkig sperma, zoals het verzwakt sperma syndroom, is een van de redenen voor onvruchtbaarheid bij mannen, dat kan alleen maar de schuld zijn van veranderingen in milieu en wijzigingen in levensstijl en eetgewoonten gedurende de laatste tientallen jaren. Ik wilde uitzoeken hoeveel kunstmatige zoetstof die de laatste jaren is gebruikt, het sperma hebben beïnvloed.

Aspartaam, een kunstmatige zoetstof, uitgevonden in de Verenigde Staten in 1965, wordt nu in een variëteit artikelen gebruikt door merken zoals Equal en NutraSweet. Er wordt gezegd dat het 200 maal zo zoet is als suiker. Het werd in Japan goedgekeurd in 1983 en heeft sindsdien zijn weg gevonden in een groot aantal Light dranken en voeding met weinig calorieën .

Vanaf november 2002, heeft Hojo onderzoek gedaan op laboratorium ratten om uit te zoeken hoe aspartaam hun hoeveelheid sperma zou beïnvloeden. Hij stelde vier groepen van ieder vier ratten samen, één groep kreeg water en de overblijvende drie groepen kregen in toenemende mate hoge doses van de kunstmatige zoetstof.

"Waar muizen gemiddeld 25 procent gezond sperma hadden, dat is sperma met de juiste vorm, dat direct voorwaarts bewoog, hadden de andere groepen duidelijk een kleinere hoeveelheid gezond sperma, gemiddeld zo'n 16 procent ieder", zegt Hojo. "Zelfs met hoeveelheden die minder waren dan eenduizendste van het geaccepteerd veiligheidsniveau, hadden kunstmatige zoetstoffen toch een ongunstig effect op de hoeveelheid sperma. Natuurlijk werden deze experimenten uitgevoerd op laboratorium ratten, dus kun je ze niet direct met mensen vergelijken, maar een simpele rekensom maakt duidelijk dat je slechts 65 milligram kunstmatige zoetstof hoeft te gebruiken om het sperma van een man van 65 Kg de vernieling in te helpen."

Voedingsreus Ajinomoto, die het patent heeft om aspartaam in voedingsstoffen te gebruiken, is op dit moment niet bijzonder onder de indruk van de bevindingen.

"Het is moeilijk om de gegevens die we hebben gekregen te beoordelen omdat de onderzoeken zo'n kleine steekproef met dieren waren," zei een mannetje van Ajinomoto tegen de Shukan Post. "Door gebruik te maken van methoden aanbevolen door de Food and Drug Administration en het Ministerie van Gezondheid is bevestigd dat aspartaam veilig is en dat het geen invloed heeft op de voortplantingsfuncties van sperma."

Andere geleerden zijn ook enigszins kritisch over Hojo's bevindingen.

"De onderzoeken op muizen werden maar een week gedaan. Bij de mens duurt het twee tot drie maanden om sperma te produceren, dus totdat we fundamentele gegevens daarover hebben is het onmogelijk om de juistheid van de bevindingen te beoordelen," vertelt Koji Kayama van de medische hogeschool aan de Shukan Post. "We zullen moeten afwachten tot er meer onderzoek gedaan is, voordat we zeker zullen weten of kunstmatige zoetstoffen inderdaad een vermindering van sperma veroorzaakt."

*******************************************************************

De verhalen in WaiWai zijn transcripties van artikelen die origineel zijn verschenen in Japanse publicaties. De Mainichi Daily News kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van het originele artikel, noch garandeert het de juistheid. Meningen die in de rubrieken van WaiWai worden uitgedrukt zijn niet noodzakelijkerwijs die van de Mainichi Daily News of Mainichi Newspapers Co.

http://mdn.mainichi.co.jp/waiwai/0304/0414seeds.html

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!