Suikervrij: neem geen risico

Loopt u gevaar?

Bewerking: Ed Gunneweg

Wanneer u aspartaam (E-951) gebruikt (verkrijgbaar onder verschillende merknamen) kan dit belangrijk voor u zijn.

Volgens de Europese consumentenbonden mogen spuitbussen, geurkaarsen en etherische oliën geen zware metalen en/of formaldehye (formaline) bevatten. In deze producten is dat niet specifiek verboden, maar wel slecht voor de gezondheid.
In voeding mag er volgens wetgeving absoluut geen formaline voorkomen.

Jarenlang vertelt men ons al dat aspartaam een veiliger alternatief is dan suiker. Bekijk het eens op deze manier. Aspartaam is erg gevaarlijk: Zodra de temperatuur van deze zoetstof stijgt boven de 30 graden Celcius, wordt methylalcohol in aspartaam al in de fles of blikje omgezet in formaline en daarna in mierenzuur, dat zorgt voor een verstoorde zuurgraad in het bloed. Vergiftiging door methanol geeft, naast andere problemen, dezelfde verschijnselen als Multiple Sclerose en als de huidziekte Lupus, hoewel het de ziekten niet veroorzaakt. Bij veel mensen wordt een verkeerde diagnose gesteld. Hoewel de ziekte Lupus vroeger niet zo bekend was, kunnen we zeggen dat het steeds vaker voorkomt vooral bij de gebruikers van Light dranken. Het slachtoffer weet vaak niet dat aspartaam de schuldige is. Hij of zij blijft producten met aspartaam gebruiken, waardoor de Lupus zodanig verergert dat het een levensbedreigende lichamelijke conditie wordt. We hebben gezien dat patiënten die stopten met Light producten geen symptomen meer vertoonden.

Wanneer u aspartaam gebruikt en last hebt van symptomen van fibromyalgie, kramp, pijnscheuten, doof gevoel in de benen, duizeligheid, hoofdpijn, oorsuizen, pijn in de gewrichten, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, slepend spreken, onduidelijk zien, of geheugen verlies... dan heeft u waarschijnlijk aspartaam vergiftiging.

Light limonade is geen dieet product! Het is een chemisch product waardoor je hevig gaat verlangen naar koolhydraten. Juist, daar kom je dus van aan in gewicht. Deze producten bevatten ook formaline, dat wordt opgeslagen in de vetcellen en wordt teruggevonden in de lever, hart en nieren.

Formaline is vergif en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het bewaren van weefsel en kweken en doden van isecten. Veel producten die we iedere dag gebruiken bevatten deze chemische stof, maar onze voeding mag geen formaline bevatten en we moeten het niet opslaan in ons lichaam, waar het veel schade aanricht.

Aspartaam is in het bijzonder gevaarlijk voor diabetes patiënten. Het zorgt er voor dat het bloedsuiker niet onder controle is te houden. Patiënten zijn vaak ten einde raad, want hoe ze ook hun best doen met hun dieet, hun bloedsuiker is oncontroleerbaar. Wanneer ze het zouden kunnen opbrengen om twee maanden geen producten met aspartaam te gebruiken, zou het helemaal niet vreemd zijn als hun bloedsuiker ineens wel goed zou blijven. We ontdekten dat sommige artsen die dachten dat hun patiënt retinopatie had (ziekte van het netvlies), dat de symptomen werden veroorzaakt door aspartaam.

Dokumentatie en observatie maken ook duidelijk dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een volledige ommekeer in hun gedrag hebben wanneer deze chemicaliën uit hun dieet zijn verwijderd. De zogenoemde "medicijnen voor gedragswijziging" (Ritalin en anderen) zijn niet langer nodig. Om de waarheid te zeggen ze waren in de eerste plaats nooit noodzakelijk. Veel van deze kinderen werden dagelijks "vergiftigd" met dezelfde producten die "beter voor hen waren dan suiker".

Er wordt ook beweerd dat aspartaam in de duizenden pallets frisdrank verantwoordelijk is geweest voor het welbekende Golfoorlog syndroom. Er waren hoorzittingen van het Congres toen aspartaam werd toegevoegd aan 100 verschillende producten en er werd ernstig bezwaar gemaakt betreffende het gebruik. Na deze eerste hoorzitting, zijn er nog twee volgende hoorzittingen geweest en toch is er niets gedaan. De lobby van de geneesmiddelen- en de chemische industrie is zeer welgesteld. Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de maker van aspartaam weet hoe dodelijk het is. Uiteindelijk is er een onderzoek in Engeland geweest, dat heeft uitgewezen dat het Golfoorlogsyndroom wel degelijk bestaat.

Op dit moment wordt Neotaam ontwikkeld een zoetstof die nog schadelijker is dan aspartaam. De FDA en Monsanto trachten er zeker van te zijn dat dit product op de markt zal komen.

Het is noodzakelijk dat we de effecten kennen en hoe kan dat als ze het product niet op de juiste manier zullen testen. Kijk eens naar al de reclame rond het roken. Als we in staat zijn om de tabaksindustrie aan de kaak te stellen, waarom dan niet een begin maken met het aan de kaak stellen van de bedrijven die onze voeding samenstellen of zoetstoffen maken waarvan verondersteld mag worden dat ze beter voor ons zijn. Wat we nodig hebben zijn waarschuwingsstickers en waarschuwingen voor de consument op producten zoals deze. De enige manier omdat te kunnen doen is met wetgeving. Help ons zodat deze bedrijven ophouden ons te vergiftigen met de voeding die we eten.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!