Onvruchtbaarheid door aspartaam

* Vrij, 21 Mar 1997 *


Toestemming voor publicatie en vermeerderen door de auteur
Vertaling Ed Gunneweg

Oorspronkelijk deed ik onderzoek naar aspartaam omdat ik bezorgd was over asparaginezuur. Dit is een van de belangrijkste afbraakprodukten. Asparaginezuur en glutaminezuur (monosodium glutaminaat, MSG) komen gemakkelijk vanuit de bloedvaten in de circelvormige kanalen van de hersenen, waarvan de gebogen nucleus van de hypothalamus (belangrijk centrum van kernen in de tussenhersenen waar tal van neuro-endocriene funkties zijn gezeteld) de stroom hormonen van de hypofyse controleert.

Hormonen zoals prolactine, maar zelfs het nog belangerijker luteinizerend hormoon & groeihormoon dat de groei & het sexueel functioneren controleert.

Ik was in het bijzonder bezorgd omdat glutaminaat op de lijst van de FDA staat van fundamenteel ongeregelde scheikundige verbindingen, alhoewel Dr. Olney al sedert de eind jaren '60 de schadelijk effecten van MSG heeft rondgebazuind.

Aspartaat & glutaminaat zijn additieven die de circelvormige organen kunnen beschadigen. Ik heb aangetoond (bij knaagdieren) dat de beide aminozuren vrijuit de gebogen nucleus kunnen binnenkomen, waar ze (in kleine hoeveelheden) het onaangepast vrijgeven van hormonen kunnen veroorzaken. In grote hoeveelheden kunnen ze deze regulerende neuronen vernietigen. Daarom wordt sexueel dysfunctioneren verbonden met aspartaam & MSG. Zodra er voldoende neuronen zijn verdwenen is het dysfunctioneren onherstelbaar. Knaagdieren die als ze jong zijn grote hoeveelheden aspartaat of glutaminaat krijgen toegedient worden onvruchtbaar als ze volwassen zijn.

Madelon Price

Madelon Price

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!