Ontwenningsverschijnselen

* *

Vertaling: Ed Gunneweg

Wat heel veel aspartaam gebruikers niet weten is dat aspartaam verslavend werkt, vooral bij mensen die langdurig grote hoeveelheden hebben gebruikt. Dit heeft heel vervelende gevolgen als men wil stoppen met het gebruikt van Light producten met aspartaam.

Ontwenningsverschijnselen zijn normaal en kunnen in sommige gevallen lang duren. Het is ook normaal dat de ontwenningsverschijnselen niet altijd even erg zijn maar dat ze onverwachts opnieuw kunnen opdagen. Vooral mensen die grote hoeveelheden Light dranken met aspartaam gebruiken, hebben een hoop formaline opgeslagen in de vetcellen van de lever.
Zie het Barcelona rapport (voor wetenschappelijk onderzoek). Wij denken dat deze formaline op onverwachte momenten in de bloedsomloop komt tijdens het vrijkomen van glucose uit de lever.

Deze verschijnselen verminderen prompt bij het opnieuw gebruiken van aspartaam, tesamen met een hevig verlangen naar deze producten. Een vrouw zei: "Het was net zo erg als toen ik 13 jaar geleden stopte met roken."

De mogelijkheid bestaat ook dat er door het gebruik van aspartaam een overgevoeligheid is ontstaan voor andere chemische producten, die dan dezelfde verschijnselen geven als bij het gebruik van aspartaam (zoals bv MSG) Men zal dus ook deze stoffen moeten vermijden. Door het gebruik van aspartaam kan een meervoudige overgevoeligheid ontstaan.

Het is ook vastgesteld dat aspartaam verslavend is en ontwenningsverschijnselen veroorzaakt die gelijk zijn aan die van andere verslavende stoffen. Het kan zijn dat het een soort alcohol verslaving is, omdat aspartaam methylalcohol (methanol) bevat.

Het is goed om te weten dat deze dingen bestaan, zodat men niet gealarmeerd wordt wanneer ze optreden, opdat men niet denkt dat het stoppen met aspartaam niet het probleem was, op die momenten dat men onaangename symptomen krijgt nadat men al gestopt is.

Welke symptomen kunt u verwachten wanneer u uw dieet verandert

Uit een artikel van DR. Stanley S. Bass, ND, DC, PH. C

Het grootste misverstand op het gebied van onze voeding is het niet begrijpen en interpreteren van de symptomen en veranderingen die KUNNEN ontstaan na het starten van een BETER VOEDINGSPROGRAMMA.

Wanneer mensen andere landen bezoeken en het plaatselijke voedsel eten, kan de verandering van dieet resulteren in opvallende veranderingen. Het zelfde kan gebeuren hier bij u thuis wanneer u uw eet gewoonte verandert.

Er gebeurt iets merkwaardigs wanneer iemand de kwaliteit verbeterdt van het voedsel dat hij gebruikt. Wanneer het voedsel van hogere kwaliteit is dan het weefsel waarvan het lichaam is samengesteld, zorgt het lichaam ervoor dat het zich ontdoet van het lage kwaliteits weefsel, en dat er nieuw en gezonder weefsel wordt aangemaakt

Het lichaam geeft de energie prioriteit voor het herstel van de vitale organen. Deze BEWEGING VAN ENERGIE geeft het gevoel dat de spieren minder energie hebben, het geen de hersenen opvatten als zwakte. Op dat moment is vaak meer RUST & SLAAP nodig en het is noodzakelijk om alle opwekkende middelen te vermijden die het herstel proces stoppen en verijdelen. Onthoudt dat het lichaam niet zwakker wordt, het gebruikt gewoon z'n energie voor belangrijker INTERN werk dan werk dat spierkracht vereist. Met geduld en volharding, zal men snel meer energie voelen dan voordien.

Dit proces van verwijdering van afval veroorzaakt zo nu en dan symptomen die verkeerd uitgelegd kunnen worden. Bij voorbeeld: iemand stopt met het drinken van KOFFIE of CHOCOLADE en krijgt hoofdpijn en een algehele afknapper. DE REDEN: Het lichaam begint gifstoffen kwijt te raken (caffeine of thobromine) door ze door de bloedcirculatie te transporteren. Dit maakt het bloed GIFTIG en wij ervaren dat dan als pijn (HOOFDPIJN).

Omdat het lichaam nu niet gestimuleerd wordt door het gebruik van Caffeine of Chocolade wordt de hartslag vertraagd en kan daarom een gedeprimeerd gevoel veroorzaken.

De verschijnselen tijdens het herstel zijn deel van het genezings proces! Het zijn GEEN gebreken. Behandel ze niet met stimulerende middelen of drugs. Probeer niet de genezing te genezen. Verschijnselen zullen afwisselen volgens de stoffen die het lichaam kwijtraakt, de conditie van de organen die bij deze verwijdering betrokken zijn en de hoeveelheid aanwezige energie.

De ontwenningsverschijnselen zijn o.a.

 • Hoofdpijn
 • Koorts / rillingen
 • Verkoudheid
 • Puistjes
 • Uitslag
 • Verstopping
 • Diarree
 • Vermoeidheid / traagheid
 • Nervositeit
 • Geirriteerdheid
 • Depressie
 • Vaak Urineren
 • beven
 • misselijkheid
 • transpireren
 • Enz.

De verschijnselen zullen milder zijn en sneller voorbijgaan als men het lichaam de kans geeft voor zichzelf te zorgen door meer rust en slaap. Heeft u ooit een zieke hond gezien? Hij slaapt en rust totdat hij weer beter is. U moet begrijpen dat het lichaam gezonder wordt door deze afvalstoffen en vergif te verwijderen die eerder in vetweefsel waren opgeslagen. Waren ze in het lichaam gevangen gebleven, dan zouden ze op een bepaald moment ziekte veroorzaken en zodoende meer pijn en lijden veroorzaken in uw latere leven wanneer u ouder en zwakker bent.

Tenslotte, verwacht niet dat u zich iedere dag beter zult gaan voelen totdat u perfectie zal bereiken. De lichaamsfuncties verlopen cylisch en uw gezondheid zal verbeteren in een aantal geleidelijk verminderende periodes. Ter illustratie een voorbeeld: U begint beter te eten, en zich beter te voelen. Na enige tijd ervaart u een verschijnsel zoals misselijkheid of diarree. Na een dag of wat voelt u zich zelfs beter dan daarvoor en alles gaat weer een tijdje goed. Dan krijgt u een verkoudheid, rillingen en verliest uw eetlust. Zonder geneesmiddelen herstelt u van deze symptomen en plotseling voelt u zich geweldig. Dit zich goed voelen duurt weer enige tijd totdat u uitslag krijgt. De uitslag wordt erger, maar verdwijnt tenslotte. Opeens voelt u zich beter dan u zich in jaren gevoeld hebt. Als het lichaam gezuiverd is, wordt iedere reactie milder en korter van duur; gevolgd door steeds langere perioden van zich beter voelen dan ooit te voren, tot-dat u zich uiteindelijk echt gezond voelt.

Dit artikel gaat over een gezond dieet. Beter dan synthetische multivitamines, gebruiken veel mensen geconcentreerd fruit en groenten om de opname van voedingsstoffen te verhogen en bemerken geen enkele negatieve reactie. Uw reactie op een verandering in dieet, zal afhangen van uw normale gezondheids toestand, wat u gegeten heeft en wat u nog steeds eet.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!