DE LEVER EN ONTGIFTING

* Dr. Sandra Cabot 18/10/97 *

Vertaling: Ed Gunneweg

De Aspartaam Ontgifting Methode

De lever houdt ons van binnen schoon en verhindert gevaarlijke chemische produkten om dieper door te dringen in ons organisme. De lever is de poort naar het lichaam en heeft in deze tijd een enorme werkbelasting waardoor het ontgiftingssysteem vaak wordt overbelast. De lever moet elk giftig chemisch product in onze voedselketen het hoofd bieden evenals bovenmatige hoeveelheden ongezonde vetten en dierlijke proteïnes die alomtegenwoordig zijn in snacks. Laten we meer in detail de mechanismen onderzoeken waardoor de lever ons lichaam schoon houdt.

De Filters Van De Lever

Als wij de lever onder een microscoop onderzoeken zien wij rijen levercellen die door ruimten worden gescheiden en die we sinusoiden noemen. Sinusoiden zijn gestructureerd als een filter of een zeef waardoor de bloedstroom wordt gefiltreerd. Tijdens dit proces verwijderd het filter ongewenste deeltjes, micro-organismen en afval produkten van het metabolisme. Deze schadelijk stoffen worden opgenomen door gespecialiseerde cellen in de sinusoiden zg. grote fagocyten genaamd "Kupffer cellen" die ze afbreken en vernietigen, zodat ze onschadelijk worden. Sinusoiden en de Kupffer cellen werken als een "soort huisvuilverwijdering" binnen de lever. Zo kunt u zien dat de lever de filter is en de bloedstroom reinigt, het geen van essentieel belang is.

De Manieren Van Ontgifting

Binnen de levercellen vinden wij verfijnde enzympaden of chemische paden die zich gedurende meer dan miljoenen jaren hebben ontwikkeld, om giftige substanties af te breken. Elk geneesmiddel, kunstmatige chemische produkten, bestrijdingsmiddelen en hormonen worden afgebroken of door deze wegen binnen de levercellen gemetaboliseerd. Fundamenteel zijn er twee belangrijke ontgiftingswegen binnen de levercellen die Fase Één en Fase Twee wegen worden genoemd.

Fase Een

Dit wordt het cytochrome P450 enzymsysteem genoemd waar een levercel giftige chemische stoffen door middel van een proces van oxidatie, vermindering, hydrolyse of hydroxylatie in een minder schadelijke substanties veranderd. Tijdens dit proces worden zuurstof en vrije radicalen geproduceerd, zodat er behoefte is aan antioxidanten, vooral Vitamine C, om schade aan de cellen te verhinderen. Voor een efficiënte fase één ontgifting zijn voldoende hoeveelheden voedingsmiddelen zoals selenium, foliumzuur, vitaminen B2, B3, B6, phosphatidylcholine en bioflavonoiden vereist.

Als deze voedingsmiddelen ontbreken, zullen de giftige chemische produkten veel gevaarlijker worden. Snacks en bewerkt voedsel zijn ontoereikend voor deze essentiële voedingsmiddelen voor de lever. Dus hoewel veel mensen te veel eten kampen zij nog met ondervoeding die giftige overbelasting verergerd. Het lever reinigins dieet van Dr. Sandra Cabot vermindert de giftige belasting van de lever en zorgt ook voor de essentiële voedingsmiddelen die door de lever worden vereist voor ontgifting.

Fase Twee

Dit wordt de weg genoemd van de conjugatie, waardoor levercellen glycine of sulfaatmoleculen aan een chemisch product toevoegen om het in water oplosbaar te maken. Het kan dan via vloeistoffen zoals urine of gal uit het lichaam worden afgescheiden. Door conjugatie kan de lever drugs, (xenobiotica en hormonen), neurotransmitters en phenolen in uit te scheiden substanties veranderen. Voor een efficiënte fase twee ontgifting vereist de lever Vitamine E, caroteen, zwavel aminozuren (taurine, methionine, cysteine), glycine, glutamine, choline en inositol. Groenten die tot de kruisbloemigen behoren, (kool, bloemkool, broccoli, spruitjes) zijn voor de lever een goede bron van natuurlijke zwavelverbindingen. Het lever reinigingsdieet is ontworpen om de ontgiftingssystemen van fase één en twee van de lever te steunen en te verbeteren.

Als de ontgiftiging van fase één en twee overbelast wordt, zal er een opeenhoping van toxinen in het lichaam ontstaan. Veel van deze toxinen zijn in vet oplosbaar en binden zich aan de vetcellen waar zij jarenlang zoniet het gehele leven kunnen blijven. Sommige van deze toxinen, zoals pesticiden, petrochemische stoffen en aspartaam zijn hoogst giftig voor het zenuwstelsel en de endocriene klieren, waardoor chronische neurologische en hormonale dysfunctie wordt veroorzaakt. Zij zijn ook carcinogeen en betrokken bij het toenemende aantal borst-, prostraat- en hersenentumoren.

Als het filtreren en/of het ontgiftingssysteem van de lever inefficiënt is zal dit schadelijke substanties en micro-organismen in de bloed stroom veroorzaken. Dit zal de belasting van het immuun systeem verhogen, dat dan overbelast en over gestimuleerd kan worden. Dit is vaak zo bij symptomen van het disfunctioneren van het immuun systeem, zoals allergieën, ontstekingen, terugkerende besmettingen, gezwollen klieren, chronische vermoeidheid of een autoimmuun ziekte. Deze ongeregeldheden zijn vandaag de dag heel normaal en worden gewoonlijk met geneesmiddelen op een symptomatische basis behandeld. Jammer genoeg bezoeken duizenden mensen dagelijks hun arts met klachten over deze symptomen en zelden denkt iemand aan de lever. De eenvoudigste en effectiefste manier om het immuunsysteem te sparen, is om de leverfunctie te verbeteren.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!