De samenhang tussen Multiple Sclerose en aspartaam

DR. RUSSELL BLAYLOCK onthult de samenhang tussen aspartaam en Multiple Sclerose en geeft regels voor de voeding om beschadigingen door excitotoxinen - aspartaam, msg enz te genezen

* Door neurochirurg Russell L. Blaylock, M.D. *

Vertaling: Ed Gunneweg

http://www.russellblaylockmd.com

De laatste tijd is er veel verdeeldheid over de bewering dat aspartaam een MS-achtig syndroom kan veroorzaken. Een actueel overzicht van recent herziene wetenschappelijke onderzoeken onthulden een mechanisme om deze samenhang te verklaren. Al in 1996 werd aangetoond dat beschadigingen van de myelineschede[*] of axonen in het geval van multiple sclerose te maken hadden met de prikkel receptoren die betrekking hadden op de primaire cellen, genaamd oligodendroglia.

Noot vertaler:
[*] myelineschede: stof dat axonen, (zenuwvezels) omhult, isoleert de vezels van hun omgeving.

Recente onderzoeken hebben nu bevestigd wat toen vermoed werd. Het verlies van de myelineschede rond het zenuwweefsel is karakteristiek voor de ziekte en het gevolg van het afsterven van deze oligodendroglia cellen ter plaatse van de beschadiging (plaques genoemd). Verder hebben deze onderzoeken aangetoond dat het afsterven van deze belangrijke cellen het resultaat is van buitensporige blootstelling aan excitotoxinen op de plaats van de beschadiging.

Gewoonlijk worden de meeste exitoxinen afgescheiden van de immuuncellen in het centrale zenuwsysteem. Dit vernietigt niet alleen deze myeline producerende cellen, het breekt ook de bloed-brein-barriëre (BBB) af waardoor excitotoxinen in de bloedstroom de plaats van de beschadiging kunnen bereiken. Aspartaam bevat de excitotoxine aspartaat als 40% van zijn moleculaire structuur. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van aspartaam de hoeveelheid excitotoxinen in het bloed belangrijk kan verhogen. De mogelijkheid bestaat zelfs dat de opname van excitotoxinen zelfs nog groter is. Wanneer aspartaat, (uit aspartaam) in het dieet, tezamen wordt gebruikt met monosodium glutaminaat (MSG) is het niveau in het bloed vele malen hoger dan normaal. Door de schade aan de BBB zoals bij MS, kunnen deze excitotoxinen vrijelijk de plaats van de beschadiging bereiken, waardoor de schade vele malen groter wordt. We kunnen dus zien dat excitotoxinen in het dieet, zoals aspartaam en MSG de schade veroorzaakt door MS vele malen kan vergroten. Evenzo is aangetoond dat excitotoxinen de BBB eveneens afbreken.

Even zorgelijk is de observatie dat we weten dat ongeveer 10% van de bevolking (gebaseerd op autopsie bij ouderen) MS beschadigingen heeft zonder ooit de ziekte volledig te ontwikkelen, een situatie die we goedaardige MS noemen. Een dieet met veel excitotoxinen, zoals aspartaam, kan deze goedaardige conditie, voordat er verschijnselen zijn, veranderen in een volledige klinische MS. De hoeveelheid gebruikte excitotoxinen in het gemiddelde dieet is aanzienlijk, zoals diverse onderzoeken aantonen. Dan is er ter verergering ook nog het vergif methanol in de aspartaam molecule aanwezig. Methanol is vergif voor de axon[**]. De gecombineerde giftigheid van aspartaat en methanol zorgt voor een belangrijke vergiftiging van de hersenen en kan goedaardige MS zonder verschijnselen doen overgaan in een volledige MS. Nadat er volledige MS is ontstaan, kan verder gebruik van excitotoxinen de giftigheid vergroten, waardoor de mogelijkheid op invaliditeit en dood toeneemt.

[**] axon: Uitsteeksel in de vezel van de zenuw die van de zenuwcel uitgaat en impulsen van de cel overbrengt.

Recente onderzoeken hebben eveneens aangetoond dat zelfs een enkele blootstelling aan deze in voeding voorkomende excitotoxinen een langdurige verergering van de neurologische beschadigingen kan veroorzaken. Er is ook aangetoond dat auto-immuunreacties (zoals bij MS voorkomen) de giftigheid van de excitotoxinen aspartaat en glutamaat buitengewoon verergeren. We weten ook dat excitotoxinen in vloeibare vorm veel giftiger zijn vanwege de snelle opname en de grote hoeveelheden in het bloed. Gezien deze verbinding tussen excitotoxiciteit en de pathosfysiologie van MS, zou het absurd zijn om verder gebruik van deze excitotoxinen bevattende zoetstof verder toe te staan.

REFERENTIES

1. Sannchez-Gomez MV, Malute C. AMPA and kainate receptors each mediate excitotoxicity in oligodendroglial cultures. Neurobiology of Disease 6: 475-485, 1999

2. Yoshika A, et al. Pathophysiology of oligodendroglial excitotoxicity. J Neuroscience Research 46: 427-437, 1996.

3. Singh P, et al. Prolonged glutamate excitotoxicity: effects on mitochondrial antioxidants and antioxidant enzymes. Molecular Cell Biochemistry 243: 139-145, 2003.

4. Leuchtmann EA, et al. AMPA receptors are the major mediators of excitotoxin death in mature oligodendrocytes. Neurobiology of Disease 14: 336-348, 2003.

5. Takahashi JL, et al. Interleukin1 beta promotes oligodendrocyte death through glutamate excitotoxicity. Annal Neurology 53: 588-595, 2003.

6. Pitt D, et al Glutamate uptake by oligodendrocytes: implications for excitotoxicity in multiple sclerosis. neurology 61: 1113-1120, 2003.

7. Soto A, et al. Excitotoxic insults to the optic nerve alter visual evoked potentials. Neuroscience 123: 441-449, 2004.

8. Blaylock RL. Interactions of cytokines, excitotoxins and reactive nitrogen and oxygen species in autism spectrum disorders. Journal of American Nutraceutical Association 6: 21-35, 2003.

o excessive immune stimulation: possible factors in Gulf War Syndrome and autism. Journal American Physicians and Surgeons, Summer, 2004.

Behandeling voor MS

Het is nu bekend dat de oorzaak voor de afbraak van de myeline in de beschadiging ontstaat door de overactivering van de microglia[***] in het gebied van de myeline. Het enzym glutaminase, dat glutamine in glutamaat omzet, wordt enorm verhoogd, waarbij de excitotoxiciteit toeneemt. Kwik activeert eveneens de microglia, zelfs in subtoxische hoeveelheden.

[***]microglia: cellen in het centrale zenuwstelsel

Ieder excitotoxine in het dieet kan de microglia activeren, waardoor de beschadiging wordt verergerd. Dit is van toepassing op de aspartaat in aspartaam. Methanol verergert eveneens de giftigheid. Het geheim van de behandeling zit in het afsluiten, of tenminste kalmeren van de microglia. Men heeft ontdekt dat het antibioticum monocycline de microglia krachtig afsluit. Ik probeerde deze behandeling uit op een vriend van mij die een snel ontwikkelende MS had. Hij was veroordeeld tot een rolstoel. Ik gaf hem monocycline en nu, slechts een paar weken later, loopt hij weer.

Het goede nieuws is dat andere dingen ook de microglia kunnen kalmeren, de meest krachtige zijn: silymarin, curcumin and Advil. Phosphatidylcholine helpt om de myelineschede rond het zenuwweefsel die beschadigd zijn te herstellen. Dat is ook het geval met B12, B6, B1, vitamine D, foliumzuur, vitamine C, natuurlijke vitamine E and L-carnitine. DHA speelt een hoofdrol in het herstel van de myelineschede. Vitamine D kan zelfs MS voorkomen, maar het fungeert als een immuun modulator, en voorkomt verdere schade - de hoeveelheid is 2000 IE per dag. Ze moeten alle excitotoxinen vermijden, zelfs die in "natuurlijk" voeding voorkomend, zoals soja, rood vlees, noten, champignons en tomaten. Vermijdt alle fluoride en in het bijzonder alle vaccinaties.

Dr. Blaylock

Dr. Blaylock is een kortgeleden gepensioneerd neurochirurg met meer dan zesentwintig jaar ervaring. Hij werkte als klinisch assistent professor aan de medische universiteit van Missisippi. Auteur van dertig wetenschappelijke artikelen over verschillende medische onderwerpen, hoofdstukken in drie medische leerboeken en een boekje over multiple sclerose. Hij voltooide kortgeleden een boekje over brioterrorisme en is de auteur van "Excitotoxins: The Taste That Kills", "Health & Nutrition Secrets to Save Your Life", en "Natural Strategies for Cancer Patients".[ www.russellblaylockmd.com ] Hij is verbonden aan de redactie van "The Journal of American Physicians and Surgeons", the Journal of the American Nutraceutical Association,"en is verbonden als medisch adviseur aan de American Nutraceutical Association. U kunt zijn uitstekende nieuwsbrief vinden op www.blaylockreport.com

De film: "Sweet Misery: A Poisoned World."

Cori Brackett, mede eigenaar van Sound and Fury Productions, met de diagnose MS van de Mayo Clinic, had een grote hersenbeschadiging. Cori gebruikte aspartaam zoals NutraSweet, Equal, Spoonful, E951, Canderel, Benevia, enz. Toen ze het vergif niet meer gebruikte kon ze haar rolstoel verlaten en weer gewoon lopen; de beschadigingen verdwenen. Door wat ze had doorgemaakt door de aspartaam ziekte voelde ze zich moreel verplicht om anderen te waarschuwen, vooral omdat 70% van de bevolking en 40% van onze kinderen dit dodelijk vergif gebruiken. Cori Brackett reisde 11000 KM en met 25 uur aan filmscènes produceerde ze de film: "Sweet Misery: A Poisoned World." Ze zegt dat het een van de meest alomtegenwoordige verraderlijke vorm van gemeenschappelijke nalatigheid in de geschiedenis van de industriële revolutie blootlegt. U zult de befaamde Dr. Blaylock en andere aspartaam experts zien, evenals de gruwel verhalen van de slachtoffers. Neem Diane Fleming, die wegkwijnt in een gevangenis in Virginia omdat haar sportieve man door aspartaam stierf. Ze werd veroordeeld tot 50 jaar voor de misdaad die werd begaan door de boosaardigheid van de fabrikant om een vergif op de markt te brengen. Wilt u meer over de film weten neem dan contact op door te mailen naar:
cori@soundandfuryproductions.com of ga naar de website
http://www.soundandfuryproductions.com

MS vereniging

Jarenlang hebben artsen geschreven naar de MS vereniging om hen te waarschuwen voor aspartaam. Mijn brief kunt u lezen door op onderstaande link te klikken, ik kreeg natuurlijk nooit antwoord. Geconfronteerd met de keus om het publiek te waarschuwen of door te gaan met het ontvangen van financiering van de industrie, heeft de MS vereniging er voor gekozen de slachtoffers op te offeren. En wanneer degenen die het probleem moeten oplossen, zelf het probleem zijn is het een treurige uitleg over hebzucht en een gebrek aan interesse voor de mensheid. Hoe kan iemand zijn professionele ethiek opzij zetten voor een MS holocaust, wanneer een simpele waarschuwing voor mensen met MS om geen aspartaam en andere excitotoxinen te gebruiken, de levens zou hebben kunnen redden van duizenden. Tijdens een MS-marathon (voor liefdadigheidsdoel), georganiseerd door de MS vereniging, werden gratis blikjes Cola-Light uitgedeeld, terwijl men probeerde om het onze activisten onmogelijk te maken om de lopers informatie te geven dat de levens van MS slachtoffers gespaard hadden kunnen worden. Ik wendde me tot de menigte en zei: "De MS Vereniging wil niet dat u informatie krijgt over het redden van levens voor een product dat deze ziekte in werking stelt." De hele menigte wilde een kopie. Later ontving ik veel telefoontjes van mensen die de informatie ter harte hadden genomen en weer gezond waren geworden. Maar ik huiver als ik er aan denk hoe veel er omgekomen zijn omdat de MS Vereniging niet de integriteit had om de slachtoffers te waarschuwen.

Lees de brief van Betty Martini aan de MS Vereniging in Amerika.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!