Twee Duitse scholieren hersendood door methanol

* *

Bewerking: Ed Gunneweg
Published by Redactie Medicalfacts/ER 6 april 2009

Twee Duitse jongens zijn hersendood verklaard nadat ze tijdens een schoolreis in Turkije alcohol vermengd met methanol dronken. Vorige week overleed een 21-jarige medescholier al na het drinken van de vergiftigde drank in een hotel in Kemer. Volgens de Duitse media werden de tieners intussen overgevlogen naar een ziekenhuis in het Duitse L├╝beck.

De jongens dachten dat ze wodka gekocht hadden en waren zich van geen kwaad bewust. In werkelijkheid hadden de tieners alcohol gekocht die vermengd was met het giftige methanol. Ook vier andere medescholieren werden ziek.

Commentaar Webmaster:

Hier wordt maar weer eens op een verscrhikkelijke manier de giftigheid van methantol aangetoond. Het is natuurlijk niet zo dat u van light gelijk hersendood wordt, maar het stemt wel tot nadenken dat een zodanig giftig product zich in onze voeding kan en mag bevinden.

Kijk eens op de website van MEDLINE plus health information en zoek onder het kopje Methyl alcohol en zie dan welke invloed methylalcohol heeft op het menselijk lichaam.

Dit zware vergif krijgen we binnen zodra we aspartaam gebruiken. We vertonen dan op den duur dezelfde verschijnselen als bij een overdosis. Alleen worden de verschijnselen dan niet meer als zodanig door artsen herkent.

De EPA (Environmental Protection Agency) limiet voor methanol in water is 7,8 mg per dag, een dodelijk cumulatief vergif. Veel mensen drinken dagelijk 1 - 2 liter light. De gerapporteerde symptomen zijn volkomen gelijk aan die van chronische methanol vergiftiging.

In 1 liter light zit 560 mg aspartaam 10% daarvan is (methylalcohol) in 1 liter light zit dus 56 mg methylalcohol.

Hier kunt u dus zeer duidelijk zien dat het drinken van light fris zeker niet goed is voor uw gezondheid.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!