Aspartaam: Veiligheid goedgekeurd in 90 landen, maar het beschadigd de hersenen

Aspartaam: Veiligheid goedgekeurd in 90 landen, maar het beschadigd de hersenen

* 26 September 2012 *

Door Dr. Mercola
Vertaling Ed Gunneweg

Samenvatting

Meer dan 90 landen hebben de kunstmatige zoetstof aspartaam goed gekeurd voor gebruik in duizenden levensmiddelen en dranken, maar meerdere onderzoeken maken zich zorgen over de effecten op de hersenen Een onlangs gepubliceerde studie met ratten onderzocht het chronische effect van aspartaam op oxidatieve stress in de hersenen; onderzoekers vonden dat er een significante toename was in de peroxidatie van vetten, superoxide dismutase activiteit GPx niveaus en CAT activiteit, lieten zien dat chronische blootstelling aan aspartaam resulteerde in aanwijsbaar methanol in het bloed, dat verantwoordelijk is voor de vorming van oxidatieve stress in de hersenen Eerder dit jaar onderzocht een andere studie het effect van langdurige inname van aspartaam op de defensieve antioxidant status in de rattenhersenen en vonden ook dat het leidt tot oxidatieve stress, waardoor meestal een versnelde weefsel en orgaanbeschadiging ontstaat.

Meer dan 90 landen gaven de kunstmatige zoetstof aspartaam het groene licht om te worden gebruikt in duizenden levensmiddelen en dranken .1

Omdat het tweehonderd keer zoeter is dan suiker, stelt aspartaam voedselproducenten in staat zoete voedingsmiddelen te produceren met de vermelding 'weinig calorieën', 'dieetvoeding' of suikervrij, " dat interessant is voor honderden miljoenen consumenten op zoek naar minder suiker in hun voeding.

Geen twijfel mogelijk, hoe minder suiker in uw dieet, hoe beter. Maar vervanging van suiker door aspartaam is niet de oplossing en waarschijnlijk nog slechter voor uw gezondheid.

Ondanks verzekeringen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en andere openbare gezondheidsinstellingen dat aspartaam veilig is, zegt het onderzoek iets anders ...

Waar wordt aspartaam eigenlijk van gemaakt?

Vrijwel alle het advertentie materiaal benadrukt het feit dat aspartaam natuurlijk is en gemaakt van twee aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Maar, net als vele misleidingen, is dit slechts gedeeltelijk waar. Hoewel de twee aminozuren asparaginezuur en fenylalanine 90% van aspartaam omvatten, worden ze bij elkaar gehouden door een methylester verbinding die 10% van het molecuul is.

Methanol wordt binnen enkele uren na consumptie losgemaakt uit aspartaam, na hydrolyse van de methylgroep van het dipeptide door chymotrypsine in de dunne darm. Zodra deze methylester verbinding kapot is komt methylalcohol of methanol vrij. Het probleem met methanol is dat het de bloed-hersenbarrière passeert en wordt omgezet in formaline, dat de schade veroorzaakt. Formaldehyde wordt gebruikt als balsemvloeistof.

Het is interessant dat methanol slechts giftig is bij mensen. Alle andere dieren zijn in staat om het te ontgiften voordat het schade veroorzaakt.

Methanol is een giftige stof die het myeline weefsel vernietigt in je lichaam, dat is het isolatiemateriaal rond uw zenuwen die het mogelijk maakt om zenuwsignalen goed door te geven. Eenmaal beschadigd, ziet men de zogenaamde demyeliniserende symptomen die vaak worden gezien bij ziekten zoals MS en ook migraine waardoor vreemde en tegenstrijdige verstoringen van het gezichtsveld kunnen inhouden.

Mijn zus die heeft me geholpen met de start van mijn praktijk in 1985 is eigenlijk een van de mensen die deze symptomen krijgt bij het gebruik van aspartaam. Eind 1980 hielp ik haar met de diagnose van deze gevoeligheid en ze heeft het meer dan 25 jaar vermeden.

Waarom is Methanol zo giftig?

Methanol wordt in uw lichaam afgebroken in mierenzuur en formaline. Veel deskundigen geloven dat mierenzuur het probleem is, maar het echte probleem is formaline, dat een dodelijk zenuwgif en kankerverwekkend is. Een beoordeling van de EPA (Environmental Protection Agency) is dat methanol "beschouwd wordt als een cumulatief gif als gevolg van de lage uitscheiding zodra het in het lichaam is opgenomen, wordt methanol geoxideerd tot formaline en mierenzuur. Beide afbraakproducten zijn giftig." 2

Zij bevelen een limiet van het verbruik van 7,8 mg / dag. Maar volgens Woodrow Monte, Ph.D, RD, directeur van het Food Science and Nutrition Laboratory bij de Arizona State University: 3

"Toen light frisdranken en frisdranken, gezoet met aspartaam, werden gebruikt om vochtverlies op te vervangen tijdens sporten en lichamelijke inspanning in warme klimaten, kan de inname van methanol hoger zijn dan 250 mg / dag of 32 keer de aanbevolen limiet van de consumptie van dit cumulatieve gif door de EPA (Environmental Protection Agency)."

Verder geeft hij aan dat door het ontbreken van een paar belangrijke enzymen, mensen vele malen gevoeliger voor de giftige effecten van methanol dan dieren. Daarom geven testen van aspartaam of methanol op dieren niet nauwkeurig het gevaar voor de mens

weer.

"Er zijn geen onderzoeken bij mensen of zoogdieren om de mogelijke mutagene, teratogene of carcinogene effecten van chronische toediening van methylalcohol te evalueren," zei hij.

Er zijn veel symptomen van methanol vergiftiging, en omvatten hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, misselijkheid, maag-darm stoornissen, zwakte, duizeligheid, koude rillingen, geheugenverlies, gevoelloosheid en pijnscheuten in de ledematen, gedragsstoornissen en zenuwontsteking. De meest bekende problemen van methanol vergiftiging zijn problemen met het gezichtsvermogen waaronder mistig zien, progressieve samentrekking van gezichtsvelden, wazig zien, schade aan het netvlies en blindheid. formaline is een bekend carcinogeen, dat schade aan het netvlies veroorzaakt, beschadigd DNA-replicatie en kan leiden tot geboorteafwijkingen. De onderzoekers in het belangrijke onderzoek redeneerden dat aspartaam blootstelling aan methanol veroorzaakte voor waardoor oxidatieve stress in de hersenen waarschijnlijk mogelijk was.

Nieuwe studie toont aan dat aspartaam schade veroorzaakt aan je hersenen

Een onlangs gepubliceerde studie met ratten onderzocht het effect van chronische effect van aspartaam op oxidatieve stress in de hersenen. Onderzoekers vonden dat er een significante toename in peroxidatie van vetten, superoxide dismutase activiteit GPx niveaus en CAT activiteit lieten zien dat chronische blootstelling aan aspartaam resulteerde in aanwijsbaar methanol in het bloed, dat verantwoordelijk is voor de vorming van oxidatieve stress in de hersenen. 4

Uit het onderzoek bleek dat blootstelling aan aspartaam resulteerde in "meetbare hoeveelheden" methanol in het bloed. Methanol komt geleidelijk vrij in de dunne darm als de methylgroep van aspartaam wordt blootgesteld aan het enzym chymotrypsine.

Beschadigen kunstmatige zoetstoffen uw hersenen?

Oxidatieve stress kan worden gedefinieerd als een toestand waarin schadelijke vrije- radicalen uw antioxidant verdediging in aantal overtreffen. Oxidatieve stress leidt meestal tot versnelde beschadigen weefsels en organen.

Eerder dit jaar onderzocht een andere studie het effect van langdurige inname van aspartaam op de antioxidant status in de hersenen van de rat en vonden ook dat het leidt tot oxidatieve stress. 5 Mannelijke ratten die een hoge dosis van de kunstmatige zoetstof kregen vertoonde een verlaagde concentratie van gereduceerd glutathion (de actieve vorm van het glutathion antioxidant) en gereduceerde glutathion reductase activiteit, een teken van geïnduceerde schade in het lichaam door verhoogde oxidatieve stress.

Een tekort aan glutathion is ook gekoppeld aan leeftijd gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Uit onderzoek bleek ook milde verstopping van de bleodvaten - een obstructie van de normale doorbloeding in de hersenen - bij deze ratten. De onderzoekers concludeerden:

"De resultaten van dit experiment geven aan dat langdurige consumptie van aspartaam leidt tot een onevenwichtige antioxidant/pro-oxidant status in de hersenen, vooral door het mechanisme van het glutathion-afhankelijke systeem."

Wat het probleem verergert, is dat een van de aminozuren in aspartaam, asparaginezuur de bloed-hersenbarrière kan passeren. Daar valt het uw hersencellen aan, waarbij het een vorm van cellulaire overstimulatie creërt genoemd excitotoxiciteit, wat kan leiden tot celdood.

Uw bloed-hersen barrière, die normaal gesproken de hersenen beschermt tegen teveel aspartaat, evenals tegen toxines, is niet in staat om u adequaat te beschermen tegen de effecten van aspartaam, omdat het:

  • Niet volledig is ontwikkeld tijdens de kindertijd
  • Niet volledige bescherming geeft aan alle gebieden van de hersenen
  • Beschadigd kan zijn door talrijke chronische en acute aandoeningen
  • Omdat het doorsijpene van overtollige aspartaat in de hersenen toestaat

De aspartaat overvloed vernietigd langzaam neuronen, en de grote meerderheid (75 procent of meer) van zenuwcellen in een bepaald gebied van de hersenen worden gedood voordat er klinische symptomen van een chronische ziekte worden opgemerkt. Zodra ze optreden, worden ze al dan niet geassocieerd met aspartaam, terwijl er voorbeelden van chronische ziekten zijn die verergeren door langdurige blootstelling aan prikkelend aminozuur schade omvatten:

Multiple sclerose (MS) ALS Geheugen verlies
Hormonale problemen Gehoor schade Epilepsie
Ziekte van Alzheimer en dementie Ziekte van Parkinson Hypoglycemie
AIDS Hersen beschadiging Neuroendocrine problemen

Waarom werd aspartaam ooit goedgekeurd?

Als het schade aan de hersenen veroorzaakt, waarom is aspartaam dan toegestaan in ons

eten en drinken? De waarheid is dat de FDA aspartaam niet een keer maar meerdere keren heeft afgewezen. De wetenschappelijke gegevens ondersteunden het gewoon niet als een veilig product. Maar de FDA is een regerings agentschap dat onderhevig is aan politieke wind, en de mensen die belast zijn met het agentschap zijn herhaaldelijk en op ernstige manier beschuldigd van vele belangenconflicten, zowel economisch als ethisch.

In 1975 kwam de FDA tot de conclusie dat aspartaam niet op de markt zou moeten worden toegestaan. Zij verzochten dat verdere studies zouden worden uitgevoerd. De volgende stap van de FDA was het opzetten van een openbare raad van onderzoek samengesteld uit externe deskundigen om de veiligheid van aspartaam te onderzoeken, en in 1980 verwierp die raad van bestuur unaniem het verzoek om goedkeuring van aspartaam. Een ander bijeengeroepen intern FDA panel heeft in 1980 aspartaam eveneens voor goedkeuring afgewezen.

Het was dus drie aanvallen tegen aspartaam op dit moment, vier aanvallen als je het Bressler Rapport meetelt. Dit rapport is opgesteld in 1977 nadat de FDA wetenschappers de studies over aspartaam in het veld hadden bekeken. Het Bressler Rapport ontdekte fraude en manipulatie van data zo ernstig dat de FDA hun dossiers voor vervolging aan het kantoor van de Chicago US Attorney's stuurde.

In principe waren de resultaten van de wetenschappelijke gegevens vrij duidelijk tot 1980: Aspartaam was een gevaarlijke, hersen-tumor-veroorzakend kunstmatige gif en het bedrijf dat probeerde het in de voeding te krijgen zou vervolgd moeten worden door de FDA. Je zou denken dat dat het einde van aspartaam zou zou betekenen, niet waar?

Bij lange na niet.

Voor meer details over het verhaal van hoe aspartaam door het FDA-goedkeuring proces kwam, ondanks tekenen van mogelijke gevaren voor de gezondheid en vermeende wetenschappelijke fraude, kunt u hieronder kijken naar de 60-Minuten rapport, waarin Mike Wallace een goede samenvatting geeft van een anders zeer lang verhaal.

Wist je dat Aspartaam je dik kan maken?

Als je een van de mensen bent die last heeft van hoofdpijn / migraine, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid, angstaanvallen, abdominale pijn of andere symptomen bij het gebruik van aspartaam, om het uit je dieet te schrappen was waarschijnlijk een gemakkelijke keuze.

Voor al die anderen, die dit doen op basis van de mogelijkheid dat het op "een dag" symptomen van hersenbeschadiging zou kunnen veroorzaken is dat veel abstracter, en waarschijnlijk veel minder kans om vandaag actie te ondernemen.

Daarom wil ik een van de belangrijkste misleidingen rond kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam met u delen, en dat is dat zij u zullen helpen gewicht te verliezen door geen suiker te gebruiken.

Dit is een leugen. Onderzoek heeft aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen:

  • Uw eetlust kan stimuleren
  • Een onbedwingbare trek in koolhydraten geeft
  • De vetopslag en gewichtstoename stimuleert

In feite kunnen light frisdranken, die bekende bronnen van kunstmatige zoetstoffen zijn, zelfs het risico op obesitas verdubbelen! 6

Bekijk de videos op de website van Dr. Mercola

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!