Is aspartaam nu werkelijk zo gevaarlijk?

* *

Vertaling: Ed Gunneweg

Aspartaam, bekend onder diverse benamingen is een kunstmatige zoetstof die normale suiker vervangt in heel veel producten. Het is het meest controversiele product dat op dit moment op de markt is.

Diegenen die schade hebben ondervonden door het gebruik van Aspartaam beweren dat het een chemisch vergif is, hoewel de FDA (Food and Drug Administration) beweert dat het een veilig product is. Wiens bewering geloven we?

Aspartaam, wordt in Nederland in heel veel voedings- en genotsmiddelen gebruikt. Het wordt echter steeds vaker ook toegepast in medicijnen en vitamine preparaten. Het is een kunstmatige zoetstof die als vervanger van suiker gebruikt wordt. Het is op dit moment het meest omstreden artikel dat nu op de markt is. Heel veel mensen beweren dat ze schade hebben ondervonden van het gebruik van aspartaam. De FDA in Amerika, (de Food and Drug Administration) heeft de stof goedgekeurd voor menselijke consumptie en beweert dat het een veilig product is.

Wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

Aspartaam wordt samengesteld uit drie chemicalien. Het is een mix van 40 procent asparaginezuur, 50 procent phenylalanine en 10 procent methanol. Is het deze combinatie van chemische stoffen die de gezondheids-problemen veroorzaken? In de beginperiode van aspartaam zijn er tientallen onderzoeken geweest door verschillende wetenschappers die, over het algemeen unaniem van mening waren dat aspartaam niet van gevaar ontbloot was. Er zijn ontzettend veel mensen die lijden onder de bijwerkingen van deze zoetstof.

In het begin werden er bij de FDA 92 verschillende bijwerkingen gerapporteerd van mensen die allerlei reacties hadden gemeld.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!