Eliminatiedieet succesvol bij fibromyalgie

* *

Bewerking: Ed Gunneweg
(overgenomen uit "Andersbeterworden.nl)

Recent onderzoek heeft zeer duidelijk het verband aangetoond tussen het gebruik van aspartaam en fibromyalgie.

Uit een voorlopige studie van de Thomas Jefferson University Hospital in Philedelphia is gebleken dat voeding van invloed is op de symptomen van fibromyalgie. Het uitzoeken om welke voedingsmiddelen het gaat is tijdrovend, maar wel relatief eenvoudig. Zeventien fibromyalgie- patiënten werkten aan dit onderzoek mee. Zij ondergingen een voedseltolerantietest. Twee weken lang haalden zij voedingsmiddelen als maïs, tarwe, zuivel, citrusvruchten, soja en noten uit hun menu. Na deze weken rapporteerde de helft van de groep een significante vermindering van de pijn. 76% had ook minder last van hoofdpijn, vermoeidheid, opgeblazen gevoel, brandend maagzuur of ademhalingsproblemen. Daarentegen verergerden de symptomen bij twee patiënten. Na de eliminatiefase werd per twee tot drie dagen weer een voedingsmiddel toegelaten en de reactie geobserveerd. Die varieerden van pijn, hoofdpijn en spijsverteringsklachten. De meeste problemen gaven maïs, tarwe, suiker, zuivel en citrusvruchten.

Zie ook het artikel:
www.aspartaam.nl/artikelen/fibromyalgie.php

Onderzoek dat ik gelezen heb toont aan dat mensen met hypothyrioidie (langzaam werkende schildklier), hypoglycemie (te laag bloedsuiker), diabetes, hogebloeddruk, en overgevoeligheid voor MSG een grotere risicogroep vormen voor door aspartaam veroorzaakte hoofdpijn.

http://www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.txt

Ik ben er niet zeker van wat de link is met de ziekte van Sjögren, maar ik heb er een discussie over gezien.

Het syndroom van Sjögren is een chronische ontsteking van de traan- en speekselklieren. Ook in andere organen kunnen ontstekingen voorkomen. De oorzaak van de ziekte is niet bekend. Er wordt aangenomen dat de ontstekingen worden veroorzaakt door een reactie van het afweersysteem tegen het eigen lichaam. Het syndroom van Sjögren wordt daarom een auto-immuunziekte genoemd.

Juist omdat aspartaamgebruik het immuunsysteem van de mens aantast kunnen dit soort auto-immuun ziekten vaker gaan voorkomen. Volgens artsen is het geen kwestie van erfelijkheid en ook niet van infecties.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!