Snelle actie nodig vanwege groei aantal suikerzieken

* oktober 2003 *

Uit Gezondheidsnieuws

Het jubilerende Diabetes Fonds had weinig reden om feest te vieren. Bij de start van de campagne `Lang zal je leven` werden nieuwe onderzoekgegevens bekendgemaakt.

Hieruit blijk dat de groei van het aantal diabetespatiënten zo schrikbarend groot is dat er gesproken kan worden van een volksziekte. Één op de twintig Nederlanders heeft diabetes.

Het is daarom belangrijk om nog meer inzicht te krijgen in het ontstaan van de ziekte. Als er niets gebeurt, is het aantal diabetespatiënten bij de volgende generatie opgelopen tot één op de tien. Nu lijden rond de 850.000 Nederlanders aan de ziekte, 500.000 zijn voor hun ziekte onder doktersbehandeling. Dat is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Het Diabetesfonds hoopt met 15 miljoen euro een Nationaal Preventie Onderzoek op te kunnen zetten. Het is de bedoeling om 4.000 proefpersonen tussen de 30 en 50 jaar met overgewicht, gedurende vijf jaar regelmatig te onderzoeken. Overgewicht is een belangrijke indicator voor het ontstaan van diabetes type 2, de meest voorkomende soort suikerziekte.

[23 oktober 2003]

Naschrift webmaster

Het Diabetes Fonds heeft helemaal geen reden om feest te vieren! Gedurende 20 jaar adviseert het Fonds diabetespatiënten nog steeds om de zoetstof aspartaam te gebruiken omdat dit voor hun gezondheid geen enkel risico zou inhouden.
We weten op dit moment wel beter.

Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat aspartaam funest is voor de gezondheid van deze bevolkingsgroep.

Steeds meer jonge mensen vallen ten prooi aan deze verschrikkelijke ziekte. Waarom weigert het Diabetesfonds nog altijd om onderzoek naar de zoetstof aspartaam te doen?

Waarom wordt enkel en alleen de aandacht gevestigd op het overgewicht van deze mensen? Terwijl dat al lang niet meer de grootste oorzaak is.

Hoeveel mensen moeten er nog sterven aan de vreselijke gevolgen van complicaties die deze ziekte met zich mee brengt, voordat men uiteindelijk de waarheid onder ogen durft te zien.

Lees ook het  uitgebreide artikel  over diabetes

.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!