Consumentenbond blijft consequent bij haar mening

* *

Ed Gunneweg [webmaster]

De Consumentenbond blijft bij haar mening, die hen mogelijk door de aspartaamindustrie is "ingefluisterd" (d.m.v. gemanipuleerde onderzoeken) die niets met de waarheid te maken hebben.

In hun Consumentengids durven ze ook onder het artikel te zetten "bondkiestgezond.nl". Ze kiezen ook voor "Het voedingscentrum.nl" een instantie die zwaar leunt op subsidies uit het bedrijfsleven en die vertellen dat ze "Eerlijk zijn over eten".

Als u nog weet hoe alles in elkaar zit dan hoor ik het graag.

Ik verheug mij al op een parlementair onderzoek. Als aspartaam bij iedereen die het regelmatig gebruikt, uiteindelijk klachten blijkt te veroorzaken en we dus niet meer over een allergie kunnen spreken. De vraag zou dan gesteld kunnen worden: Hoe was het toch mogelijk de stof goedgekeurd te krijgen terwijl er voldoende aanwijzingen waren om het zeker niet goed te keuren.

De Consumentenbond heeft in de Consumentengids van januari 2005, in het artikel: "25 vragen over SUIKER" opnieuw de beslissing genomen om de kant van de aspartaamfabrikanten te kiezen.

Ze blijven nog steeds bij hun mening blijven dat aspartaam een veilige zoetstof is.

Hier volgt een uittreksel van het betreffende artikel

23

Mag ik onbeperkt zoetstoffen eten?
Zoetstoffen kunnen een risico vormen als u er veel van binnenkrijgt. Daarom is voor alle zoetstoffen een 'aanvaardbare dagelijkse inname' (ADI) vastgesteld. Bij sommige stoetoffen, zoals aspartaam, zou u absurde hoeveelheden producten met aspartaam moeten eten en drinken om die ADI te overschrijden.

Nog steeds heeft de Consumentenbond geen enkele poging gedaan om de waarheid te achterhalen. Aspartaam zorgt dat er formaline in het lichaam vrijkomt. Er bestaat wetgeving waarin geregeld is dat er geen enkel product formaline mag bevatten. Het is dus eigenlijk heel simpel: Aspartaam gaat tegen deze wetgeving in. Lees over het: methanol. artikel en de methanol faq
Deze artikelen geven een duidelijk beeld van de gevaren van aspartaam.

24

Bij aspartaam gaat bij mij een belletje rinkelen. Dat is toch gevaarlijk spul?
Er zijn enkele websites die over aspartaam praten als over een gif dat tal van kwalen kan veroorzaken. Het zou de oorzaak zijn van bepaalde neurologische klachten, en zelfs van kanker. Er zijn vervente aspartaam-critici.

Ook hier blijkt de Consumentenbond niet erg goed op de hoogte te zijn van de echte situatie in de wereld. Er zijn niet "enkele websites die over aspartaam praten als over een gif" nee er zijn over de gehele wereld honderden websites en een veelvoud van artikelen te vinden die aspartaam als puur vergif beschouwen. Het wordt ook duidelijk na het lezen van de artikelen over methanol dat alle genoemde verschijnselen die aan aspartaam worden toegeschreven ook ontstaan na het langdurig gebruik van methanol.

25

En, hebben die critici gelijk?
Juist vanwege die verhalen is aspartaam een van de best onderzochte zoetstoffen. Al met al is er geen bewijs geleverd voor de schadelijkheid van aspartaam. Het is een veilige zoetstof.

De Consumentenbond baseert zich volkomen op onderzoeken die gedaan zijn door de aspartaamfabrikanten. Dat geen van deze onderzoeken de echte waarheid vertolkt, wordt voor het gemak maar even vergeten. Zie hiervoor nog eens de referenties. waar de Consumentenbond (nog steeds) haar mening op baseert.

En dezelfde lijst, maar dan met uitleg en verklaring van de webmasster: referenties. waaruit blijkt dat op twee na alle onderzoeken afkomstig zijn van medewerkers van de fabrikanten van de zoetstof.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!