Gaat Coca-Cola over op natuurlijke zoetstoffen?

* Dinsdag 05 juni 2007 *

Bewerking: Ed Gunneweg

(Novum) - Coca-Cola gaat de kunstmatige zoetstoffen in zijn suikervrije producten vervangen door een natuurlijke zoetstof. Het gaat om een stof afkomstig uit de stevia-plant, die in Europa verboden is. Een woordvoerder van Coca-Cola liet dinsdag 5 juni 2007 op Radio 1 echter weten te verwachten dat dit verbod spoedig wordt opgeheven.

Gaat Coca-Cola over op natuurlijke zoetstoffen?

Guido van Alphen van Coca-Cola stelt dat de consument niet meer tevreden is over de kunstmatige zoetstoffen in lightproducten. Zo zouden ze te ver af staan van natuurlijke suikers. Ook denken consumenten volgens Van Alphen ten onrechte dat kunstmatige zoetstoffen niet gezond zouden zijn. Om aan deze twee punten tegemoet te komen, verandert het bedrijf nu zijn strategie.

De zoetstof die Coca-Cola nu gaat gebruiken, is afkomstig van de stevia-plant. De stevia komt in het wild voor in het hoogland tussen Brazilië en Paraguay. De plant wordt daar door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt als onder meer zoetmiddel voor thee. In Japan wordt steviaconcentraat al gebruikt als zoetstof voor frisdranken. In Europa en de Verenigde Staten is toepassing van stevia in geconcentreerde vorm in levensmiddelen echter niet toegestaan. Het zou slecht voor de gezondheid zijn.

Coca-Cola heeft er vertrouwen in dat het verbod in Europa en Amerika niet lang meer standhoudt. Met behulp van 'stevige wetenschappelijke dossiers' kan het bedrijf aantonen dat het gebruik van de stevia-plant een verrijking van de markt en een veilig en hoogstaand product is, zei Van Alphen op de radio.

Coca-Cola begint met het gebruik van de natuurlijke zoetstof in landen waar de stevia niet is verboden, zoals in Zuid-Azië en Zuid- Amerika.

[Copyright 2007, Novum]

Commentaar Webmaster:

Toen een consument een paar maanden later aan Coca- Cola deze vraag stelde verbaasde het antwoord zeer.
Zie het artikel: Antwoord op uw vragen van fabrikanten.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!