Abnormale cellen in de klieren van de borst

* Betty Martini *

Vertaling: Ed Gunneweg

Van 1983-1989, de jaren waarin de consumptie van aspartaam verviervoudigde, steeg het aantal DCIS (=Ductal Carcinoma In Situ=), abnormale cellen in de melkklieren van de borst met 52%.

Ik krijg het artikel over Ann Venemen niet uit mijn gedachten, de Minister van Landbouw, waarbij de diagnose abnormale cellen in de melkklieren van de borst gesteld was.

Door de ontdekking van deze 'abnormale cellen' onderging de Minister een tumoroperatie en een 6 weken durende bestraling. Of zoals Betty Martini de oprichter van Mission Possible, de anti-aspartaam-organisatie zegt: "Hakken en Branden".

Snijden en branden, bij abnormale cellen die wel of niet kwaadaardig kunnen worden. Luister naar de woorden van Ann Veneman: "Het gaat goed, ik bedoel ik voel me beter dan toen ik met de behandeling begon, want dan moet je alles nog meemaken. Maar het gaat goed met me... Het is een vreselijke mededeling om te krijgen maar ongetwijfeld is het vroeg genoeg en daar ben ik dankbaar voor!"

Ik vraag me af of iemand de Minister had ingelicht (of al die duizenden vrouwen die voor zo'n radicale behandeling kozen voor de abnormale cellen in de melkklieren) dat Dr. William Wood van de Emory University in Atlanta bekend maakte: Autopsie onderzoeken documenteren een veelvuldig voorkomen van goedaardige tumoren in de borst dat het aantal kwaadaardige tumoren overschrijdt, wat inhoud dat sommige gevallen niet kwaadaardig worden en daarom dus onnodig geopereerd werden.

Stel dat we de cellen zouden kunnen onderzoeken zes maanden nadat vrouwen gestopt waren met het gebruik van aspartaam. Als de connectie met het zenuwgif aspartaam en goedaardige tumoren in de borst juist is, zouden miljoenen vrouwen deze 'abnormale' cellen hebben. Dit is een van de nieuwe situaties, een van de vele, die Dr. H.J. Roberts beschrijft in zijn boek "Aspartame Disease: An Ignored Epidemic." (www.sunsentpress.com)

George Bush, de president van de Verenigde Staten, gebruikte de borstkanker van zijn minister voor een actie in de pers om aan te dringen op 'vroegtijdige screening' voor borstkanker (die ze niet heeft) en 'ons' te verzekeren dat de strijd tegen kanker is te winnen. De fietser Lance Armstrong was op het Witte Huis om dat te bewijzen.

Er werd in geen enkel persbericht gerept over de groeiende epidemie van goedaardige tumoren in de borst, (Ductal Carcinoma in situ), de lichamelijke toestand van Veneman, kortgeleden omschreven als abnormale (misschien) cellen in de melkklieren van de borst. (Alleen de NewYorkTimes en de Washington Post gebruikten ander materiaal dan het rapport van de Associated Press)

Het is 5 jaar geleden sinds mijn artikel, "Kunstmatige zoetstof Aspartaam in verband gebracht met Borst kanker en Golfoorlog Syndroom", werd gepubliceerd op de websites van Mission Possible.

Tijdens mijn onderzoek, ontdekte ik bij dierproeven met DKP, (diketopiperazine), een afbraak product van phenylalanine (50% van de aspartaam molecule), dat 73 van de 120 vrouwelijk proefdieren grote tumoren in de borsten hadden. De Laboratoria van Searle, eigenaar van het aspartaam patent verdoezelden deze informatie op een misdadige manier, hetgeen later ontdekt werd door de onderzoekscommissie onder leiding van Jerome Bressler. (Bressler Rapport)

Dit schreef ik in 1998 over goedaardige tumoren in de borst.

Ofschoon deze aantallen door de American Cancer Society, apart worden opgeslagen van andere borsttumoren, behelst het aantal goedaardige tumoren in de borst (Ductal Carcinoma in Situ), 40% van alle borstkanker gevallen die ontdekt worden door een mammogram.

Nieuwe aantekening:
5 jaar geleden werden goedaardige tumoren in de borst nooit beschreven, of naar verwezen als 'kleine tumoren' of 'letsel'. Het artikel van Associated Press, betreffende Minister Veneman beschrijft goedaardige tumoren in de borst als "kleine tumoren die zich niet verspreiden en die niet altijd levensbedreigend zijn." Een tumor kan beschreven worden als een 'abnormale groei van weefsel' en letsel als een 'verandering van weefsel' hetgeen een uitdrukking is van een half decennium geleden.

Terug naar het artikel:
Op een Mammogram zien we goedaardige tumoren in de borst als kleine kalkvlekjes (Wessex Cancer Trust, England)

Nieuwe aantekening:
Ik ben deze definitie nooit opnieuw tegengekomen, maar in één geval, werd de vrouw (die vertelde dat ze Equal gebruikte als enig verandering in haar dieet in het jaar sinds haar laatste mammogram) 'behandeld en genezen' met alleen bestraling, voor wat het ziekenhuis een kalkvlekje of een goedaardige tumor in de borst noemde.

Terug naar het artikel:
Oncologen categoriseren nu meerdere soorten goedaardige tumoren in de borst (cribiform, zwarte plek op de huid, papillair, massief, laag tussenstadium en hoge nucleaire soort) (Online, Management of Breast Diseases)

Van 1983-1989, het jaar waarin het aspartaam gebruik verviervoudigde, vermeerderde het aantal goedaardige tumoren in de borst met 52%;

In 1992, waren er 23000 gevallen van goedaardige tumoren in de borst, in 1996 30000 en 36000 geschat voor 1998, 200% meer dan was geschat in 1983. (Ductile Carcinoma In Situ of the Breast door Gil Lederman, M.D.)

Statistieken zijn leeftijd gestandaardiseerd en berekend om rekening te houden met kleine afwijkingen, als gevolg van de Mammogram screening.

"Een verhoogd aantal diagnoses." "Is het werkelijk borstkanker?" "Het afwegen van behandel opties", en "Een mysterieuze lichamelijke conditie" zijn medische problemen. Het tijdschrift "Good Housekeeping" trachtte in 1996 een antwoord te vinden voor haar lezers.

Nieuwe aantekening:
Dit soort verhalen en informatie zijn verdwenen-- De epidemie haalde nooit de Reader's Digest.

Terug naar het artikel:
Het probleem is dat er geen manier bestaat om te ontdekken of kanker in een vroegtijdige stadium, zoals goedaardige tumoren in de borst soms genoemd wordt, zich zal ontwikkelen tot kwaadaardige kanker.

Nieuwe aantekening:
Er is nog steeds geen mogelijkheid om dat duidelijk te maken.

De enige informatie over de natuurlijke oorzaak komt uit drie kleine onderzoeken die ontdekten dat 30% van de vrouwen die een biopsie kregen binnen tien jaar borstkanker ontwikkelden, maar het was niet duidelijk waarom dit in sommige gevallen wel en in sommige gevallen niet gebeurde.

Goedaardige tumoren in de borst zijn een slecht begrepen conditie. Een San Francisco rapport van de Universiteit van Californie, ontdekte dat terwijl het aantal gevallen van goedaardige tumoren in de borst in de laatste 15 jaar dramatisch was gestegen en klinisch specialisten de beste behandeling hiervoor niet kennen.

In 1992 werd bij 10000 Amerikaanse vrouwen met de diagnose goedaardige tumoren in de borst een borstamputatie gedaan.

Nieuwe aantekening:
Borstamputatie is nog steeds een behandeling, maar Ann Veneman zoals gezegd, kreeg een lumpectomy en 6 weken bestraling. Tamoxifen, een krachtig vergif is goedgekeurd als behandeling voor goedaardige tumoren in de borst.

Hier zijn de Mogelijke behandelingen, 5 jaar later: 1. Borst sparende operatie en bestralings therapie, met of zonder tamoxifen. 2. Totale borstamputatie met of zonder tamoxifen. 3. Borst sparende operatie zonder bestralings therapie.

Terug naar het artikel:
De cijfers voor het vergrote aantal gevallen van goedaardige tumoren in de borst, geeft weer wat we allemaal in de praktijk hebben gezien de laatste 10 jaar, zegt Dr. Hiram Cody, borstkanker specialist bij het Sloan-Kettering Kanker Centrum in New York. Een onderzoek (door UCSF) geeft de indruk dat een groot aantal vrouwen behandeld werden met een borstamputatie, maar dat neemt steeds in aantal af.

Dr Virginia Ernster, professor bij UCSF: "Deze bevindingen (de onverwachte toename van goedaardige tumoren in de borst), onderstrepen de noodzaak om de beste behandeling voor goedaardige tumoren in de borst vast te stellen, evenals voor onderzoek welke gevallen van goedaardige tumoren in de borst zich zullen ontwikkelen tot "kwaadaardige kanker." (En preventie-) Het 'en preventie' is uit mijn oorspronkelijke artikel.

Vijf jaar later blijkt er niet veel onderzoek naar goedaardige tumoren in de borst te zijn, maar de definitie is meer cryptisch. "goedaardige tumoren in de borst omvat een heterogene groep van histopathologische letsels..." Vertaling: Cellen van de melkklieren in de borst zijn samengesteld uit verschillende, (ongelijke) groepen microscopisch abnormale veranderingen in het weefsel.

Het resultaat: De medische professie heeft er geen idee van waardoor deze epidemie van goedaardige tumoren in de borst is ontstaan.

Wat zit er in deze 'tumoren' -- dat abnormale weefsel? Zijn er cellen afgestorven en verkalkt? "Kan er formaline in het weefsel/kleine turmoren/letsel/kalkvlekjes worden gevonden? Of mierenzuur" Methylalcohol (10% van aspartaam) breekt af tot formaline en daarna in mierenzuur. Formaline uit aspartaam veroorzaakt onbetwistbaar schade aan de lever, maar meestal wordt de leverschade niet ontdekt totdat de diagnose niet alcoholische Steatoheptitis wordt gesteld en het is zelfs mogelijk dat het pas wordt ontdekt bij een autopsie. Met het raffinement van het high-tech X-ray mammogram -- kunnen goedaardige tumoren in de borst al worden ontdekt als er slechts een paar cellen aanwezig zijn, anders dan bij een uitstrijkje van abnormale cellen van de baarmoederhals.

De ongeschreven wet van de medische hierarchie is om nooit toe te geven dat ziekten uit de omgeving komen (voedsel, dranken, lucht). Ik wordt er koud van als ik er aan denk dat het dierlijke groeihormoon dat bij koeien wordt geinjecteerd verantwoordelijk is voor goedaardige tumoren in de borst.

Wat te denken van een onderzoek met vrouwelijk ratten die aspartaam krijgen toegediend -- en nog een onderzoek van aspartaam met Bgh -. Laten we dan kijken wat voor cellen zich in de melkklieren hebben gevormd (en hoe snel).

Mijn persoonlijke vraag aan Ann Veneman is -- Wat veranderde je in je dieet sind je laatste mammogram? Gebruikte je aspartaam? Light dranken? Suikervrije kaugom? Gebruikte je OTC laxeermiddelen of zuurremmers met aspartaam?

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!