Officiële aanklacht aspartaam

Vertaling: Ed Gunneweg

NATIONAL JUSTICE LEAGUE
2205 Hilltop Dr. Ste. 2022
Redding, Ca 96002
Phone 208-246-1171
Cell: 208-890-0034
Email: Info@nationaljusticeleague.com

OFFICIËLE AANKLACHT KLAAGT VELE BEDRIJVEN AAN VAN HET VERGIFTIGEN VAN DE CONSUMENT MET ASPARTAAM

SACRAMENTO-- 6 april,

In drie verschillende gerechtshoven in Californië zijn officiële aanklachten ingediend tegen twaalf bedrijven die de kunstmatige zoetstof aspartaam produceren of gebruiken in hun producten als vervanging voor suiker.

De aanklachten werden ingediend in Shasta, Sonoma en ButteCounty, Californië.

De civiele procedure voert aan dat de voedingsmiddelenbedrijven bedrog plegen en schending van hun verantwoordelijkheid, door producten op de markt te brengen zoals Coca Cola, Pepsi Light, Suikervrije kauwgom, Kinder vitamines, Yoghurt en pijnstillers voor kinderen in de volledige wetenschap dat aspartaam, de gebuikte zoetstof, een zenuwgif is.

Aspartaam is een stof die zich voordoet als een additief. Het reageert negatief met andere geneesmiddelen, het verhoogt het effect van smaakversterkers (MSG) en is een oorzaak van chemische overgevoeligheid. Al in 1970 stichtte Dr. John Olney een onderdeel van de neurowetenschap, genaamd exitotoxiciteit. Hij deed onderzoek naar asparaginezuur, dat 40% uitmaakt van aspartaam en waarvan ontdekt werd dat het beschadigingen in de hersenen van muizen veroorzaakte. Hij werd in 1996 wereldberoemd door het verband tussen aspartaam en hersentumoren.

Dr. Ralph Walton, professor en voorzitter van het psychiatrie departement, van de hogeschool voor het medisch beroep van de universiteit van Noordoost Ohio, heeft het gedrag en de psychiatrische problemen besproken die door aspartaam werden veroorzaakt door de vermindering van de hoeveelheid van serotonine (in de hersenen).

Aspartaam veroorzaakt hoofdpijn, geheugenverlies, epileptische insulten, slecht zien, coma en kanker. Het verergert of bootst de verschijnselen na van ziekten als fibromyalgie, MS, Lupus, ADD, diabetes, ziekte van Alzheimer, chronische vermoeidheid en depressie.

Uit aspartaam komt methylalcohol vrij. De chronische methylalcoholvergiftiging die daardoor ontstaat beïnvloed het dopamine systeem van de hersenen waardoor verslaving ontstaat. Methanol of methylalcohol, is eenderde van de aspartaam molecule en wordt geclassificeerd als een zwaar metabolisch vergif en narcotisch middel.

In het huidige nieuws komen veel verslagen voor van atleten van wereldklasse en andere gezonde gebruikers van aspartaam die plotseling sterven. Plotselinge dood kan ontstaan door aspartaam gebruik omdat het de electrische prikkelgeleiding van het hart beschadigd.

Dr. Woodrow Monte schreef in een tijdschriftartikel, Aspartaam: Methanol en de openbare gezondheid: "Wanneer light frisdrank, gezoet met aspartaam gebruikt wordt om vochtverlies gedurende oefeningen en lichamelijke inspanning in warme streken aan te vullen, kan de hoeveelheid methanol oplopen tot 250 mg/dag of 32 maal de maximaal toegestane hoeveelheid die de EPA (Environmental Protection Agency) heeft aanbevolen voor dit cumulatieve vergif."

De effecten van aspartaam zijn gedocumenteerd door de eigen cijfers van de FDA. In 1995 werd het bureau gedwongen, onder de wet openbaarheid van bestuur, om een lijst vrij te geven met 92 aspartaamsymptomen bij duizenden slachtoffers. Dit is slechts het topje van de ijsberg.
H.J. Roberts, arts, publiceerde "Aspartame Disease: An Ignored Epidemic" -- een 1000 pagina's tellende medische tekst met symptomen en ziekten veroorzaakt door dit zenuwgif, met inbegrip van de smerige geschiedenis van de goedkeuring.

Sinds de ontdekking in 1965, is er verdeeldheid geweest over de gezondheids risico's die samengaan met de suikervervanger. Op 30 september 1980 weigerde de onderzoeksraad van de FDA het verzoek om goedkeuring. in 1981, negeerde de nieuw aangestelde commissaris van de FDA, Arthur Hull Hayes, deze negatieve uitspraak en keurde aspartaam goed in droge voedingsmiddelen. Zoals staat in de getuigenis van het Amerikaanse Congres van 1985, zei Donald Rumsfeld, toen directeur van Searle laboratoria dat hij zijn mensen bij elkaar zou roepen om aspartaam goedgekeurd te krijgen. Rumsfeld zat in het overgangsteam van President Reagan en een dag na zijn benoeming benoemde hij Hayes. Geen enkele FDA commissaris had in alle voorgaande zestien jaar aspartaam goedgekeurd voor de markt.

In 1983 werd aspartaam goedgekeurd voor gebruikt in koolzuurhoudende dranken. Op dit moment wordt het in meer dan 6000 producten, voeding, dranken, medicijnen en vitamines gevonden.

Neurochirurg Russell Blaylock, MD, auteur van "Excitotoxins: The Taste That Kills" (www.russellblaylockmd.com) schreef over het verband van aspartaam en macular degeneratie, het ontstaan van blindheid en glaucoom bij diabetespatiënten (ontstaan door opeenhoping van exitotoxines in het netvlies).

Alle aandoeningen die met een achteruitgang van de zenuwen te maken heeft worden door aspartaam verergerd. We hebben nu het bewijs dat excitotoxinen de hoofdrol spelen bij de verergering van MS en andere ziekten, die de myelineschede aantasten, waaronder de trigeminusneuralgie. Blaylock zegt dat nieuw onderzoek aantoont dat exitotoxinen het aantal vrije radicalen in de celbedekkingslaag van de slagaders aanzienlijk verhoogd, dat betekent dat aspartaam het aantal hartaanvallen en beroertes zal verhogen (atherosclerosis).

In oorspronkeleijke onderzoeken veroorzaakte aspartaam tumoren van de hersenen, borst, baarmoeder, eierstokken, testikels, schildklier en pancreas.

De aaklacht richt zich tegen Coca-cola, PepsiCo, Bayer, het bedrijf Dannon, William Wrigley Jr., ConAgra Voedingsmiddelen, Wyet, Nutrasweet en Altria, (dochterbedrijf van Kraft Voeding en Philip fMorris).

De eisers hebben om een gerechtelijk bevel gevaagd om het produceren, verwerken, verkopen of gebruiken van aspartaam te verbieden.

De eisers verzoeken in alle drie de zaken om een jury rechtsspraak.

Wanneer u iemand van "The National Justice Leage" om een interview wil verzoeken, bel of fax ons op nummer 208-246-1171 of nummer 530 248 - 3483 in Californië .

hoogachtend,
Roberta Bellon,
Public Relations

Afkomstig van: Dr. Martini
meer info over aspartame op www.dorway.com www.wnho.net en www.aspartaam.nlLees de officiële aanklacht

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!